Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, îi acuză pe administratorii Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, că nu au demarat achiziţia de reparare promisă pentru Hotelul Triumf.

Primarul spune că a făcut sesizarea în urmă cu o săptămână. Scandalul vizează repararea acoperișului de la Hotelul Triumf. Potrivit primarului Sectorului 1, administratorii instituției nu au demarat achiziţia de reparare promisă, ci achiziţii de becuri, motiv pentru care conducerea instituţiei trebuie să “zboare urgent din funcţie”.

Primarul Sectorului 1: trebuie să “zboare urgent din funcţie”

“A trecut o săptămână de când am sesizat situaţia scandaloasă de la Hotelul Triumf din Bucureşti. Am spus atunci despre acoperişul distrus de un incendiu şi nereparat de patru luni, despre conducerea care lăsa voit acest monument istoric în paragină.

După ce am solicitat demisia conducerii de la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) aceasta a reacţionat imediat spunând că a montat o ‘membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus’, urmând ca în cursul săptămânii trecute să organizeze licitaţia pentru repararea imobilului. Şi ce să vezi? Am trecut astăzi din nou pe acolo iar situaţia acoperişului este neschimbată.

Singurul lucru care s-a întâmplat a fost că a nins şi a plouat mult. După o săptămână situaţia este mai gravă. Apoi m-am uitat în SICAP să văd dacă au demarat achiziţia de reparare despre care au promis. Nimic. Însă, RAAPPS are o altă ‘urgenţă’ pentru care a lansat în SICAP o licitaţie în valoare de 319.102 lei pentru achiziţionare de… becuri. Da, aţi citit bine. Acestea fiind spuse am aceeaşi părere: conducerea RAAPPS trebuie să zboare urgent din funcţie”, a scris, sâmbătă, Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand a revenit cu precizări

Ulterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a precizat pe Facebook că RAAPPS a lansat licitaţia pentru reparaţia acoperişului Hotelului Triumf prin procedură simplificată, după ce iniţial susţinuse că RAAPPS nu a demarat respectiva achiziţie.

“RAAPPS a lansat licitaţia pentru reparaţie prin procedură simplificată. Până la atribuirea contractului, ar face bine să acopere dauna din acoperiş”, a scris Armand. Ea a menţionat că a solicitat Ministerului Culturii în numele primăriei să permită intervenţia de urgenţă pentru salvarea monumentului.

Într-un comentariu la postarea inițială, Clotilde Armand arăta faptul că RAAPPS a lansat licitaţia pentru reparaţia acoperişului Hotelului Triumf, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 12 februarie.

Clotilde Armand: Noi vrem să-i ajutăm pe toţi copiii

Potrivit unui proiect aprobat în ședința de joi de către Consiliul Local Sector 1, unii  elevii vor primi 1.000 de lei lunar. Proiectul a fost modificat prin amendamente aduse atât de PNL cât și de PSD. Proiectul face referire la bursele elevilor și a fost adoptat cu 17 voturi pentru și 8 abțineri.    Clotilde Armand este de părere că sistemul actual privilegiază câteva licee, unde toţi elevii au burse, pe când doar 10% dintre elevii altor unităţi de învăţământ iau burse.

“Noi vrem să-i ajutăm pe toţi, toţi copiii să aibă o şansă în viaţa lor, nu doar cei care într-adevăr reuşesc să ajungă la şcolile cele mai bune, vrem o repartizare mai justă”, a spus Clotilde Armand.

Trebuie menționat că, în forma inițială, proiectul prevedea burse de merit de 400 lei/elev/lună pentru cei care au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare între primii 10% din anul de studiu din unitatea de învăţământ.

Potrivit proiectului, cuantumul burselor de performanță este următorul:

  • burse de performanţă pentru elevii care obţin rezultate la olimpiadele şi concursurile naţionale: pentru cei clasaţi pe locul I – 1.000 de lei/olimpic/lună, locul II – 800 de lei/olimpic/lună, locul III – 600 de lei/olimpic/lună;
  • burse de performanţă pentru cei care se califică la loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei – 600 lei/lună/elev;
  • burse de performanţă pentru elevii care au obţinut rezultate la etapele naţionale ale concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv – locul I – 700 de lei, locul II – 650 de lei, locul III- 600 de lei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu