Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat într-o postare pe pagina personală de facebook că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va prezenta proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse.

Totodată, primarul a mai precizat că se așteaptă în primul rând rezultatele școlare ale semestrului 1 pentru a vedea cine ar urma să primească banii.

“Elevii din Sectorul 1 vor beneficia de burse! În următoarea şedinţă de Consiliu Local voi prezenta consilierilor locali proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse. Aşteptăm încheierea semestrului 1 pentru a cunoaşte rezultatele şcolare şi a putea calcula cuantumul burselor”, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.

Clotilde Armand anunța scăderea burselor

La finalul anului trecut însă, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că cuantumul burselor elevilor ar putea scădea în perioada următoare.

Întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor, ea a răspuns: “Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (…) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”.

Totodată, la acea vreme, Clotilde Armand preciza că bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

“Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta.

Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală. În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (…) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului”, a adăugat Clotilde Armand.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu