Clotilde Armand a răbufnit duminică la adresa conducerii RAPPS, despre care spune că ar trebui urgent demisă in corpore.

Primarul de la Sectorul 1 s-a arătat revoltată de situația jalnică în care se află acum Hotelul Trimf din Capitală.

Clotilde Armand cere demiterea RAPPS

Acoperișul monumentului istoric ca fost distrus parțial anul trecut de un incendiu, iar RAPPS, în administrarea căreia se află clădirea, nici măcar nu a acoperit gaura din acoperiș cu o folie, pentru a preveni degradarea sa, acuză Armand, care să asigurări că va vorbi cu conducerea Ministerului Culturii pentru a încerca o remediere a situației.

”Așa arată Hotelul Triumf din inima Bucureștiului, pe Șoseaua Kiseleff. Clădirea este monument istoric și în luna septembrie a anului trecut a avut un incendiu la acoperiș.

De atunci și până acum este lăsat să se degradeze. Între timp, au trecut destule ploi și zăpezi. Clădirea aparține de RAPPS iar conducerea nici macar nu a avut interesul să acopere cu o folie zona incendiată din acoperiș.

Pentru asemenea incompetență și distrugere cu premeditare a unui monument istoric sunt de părere că toată conducerea RAPPS trebuie zburată urgent din funcție și să răspundă în fața legii.

Voi discuta cu reprezentanții din Ministerul Culturii pentru a stabili cum poate Primăria Sectorului 1 să contribuie urgent la remedierea situației.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Clădire ridicată în perioada interbelică

Hotelul Triumf, în prezent monument istoric, a fost ridicat în perioada interbelică, în 1935, de același arhitect care a proiectat și Arcul de Triumf.

Atunci clădirea era destinată funcționarilor BNR. După război, a fost preluată de partidul comunist pentru cazarea oaspeților din străinătate.

Hotel Triumf este amplasat pe bulevardul Kiseleff, într-o zonă de ambasade și de vile impunătoare.

Hotelul în sine are o suprafață de 6.000 de metri pătrați, însă dispune și de o curte de 15.000 de metri pătrați.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu.