Clotilde Armand a dat-o afară pe arhitecta șef a Primăriei Sectorului 1, motivând că în funcțiile publice este nevoie de ”oameni care să lucreze pentru oameni, nu pentru interese transpartinice”.

Primarul Sectorului 1 anunță noi demiteri, în condițiile în care arhitecta-șef nu este prima care a fost pusă pe liber de Armand.

Clotilde Armand a dat-o afară! A făcut anunțul pe internet

Ea a anunțat joi pe Facebook că și Poliția locală are o nouă conducere, iar mai mulți șefi de direcții au fost destituiți încă de la finele anului trecut.

”Am eliberat-o din funcţie pe arhitecta șef a Primăriei Sectorului 1. Vom lansa curând un concurs public pentru ocuparea acestei poziții. De asemenea, Poliția locală are o nouă conducere și pregătim reorganizarea acestei instituții. Avem nevoie de oameni care să lucreze pentru oameni… nu pentru interese transpartinice. Continuăm!”, a scris joi Clotilde Armand pe FAcebook.

În noiembrie 2020, Primarul Sectorului 1 a anunțat și alte destituiri. Astfel, trei şefi de direcţii au fost eliberaţi din funcţii, fiind invocată incompetenţa şi lipsă de responsabilitate în cheltuirea banului public.

”Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși începând cu data de astăzi.

”Achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție”

Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local.

Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile”, a scris la vremea respectivă Clotilde Armand pe Facebook.

Trebuie precizat că, imediat după preluarea mandatului, Armand a cerut Ministerului de Finanţe să trimită o echipă în inspecţie pentru a verifica cum au fost gestionaţi banii publici la Primăria Sectorului 1, în mandatul predecesorului său de la PSD, Dan Tudorache.