George Tuță face acuzații grave la adresa lui Clotilde Armand

Declarat câștigător de către BEC, George Tuță a lansat o serie de acuzații la adresa primarului în funcție.

Candidatul PSD-PNL afirmă că alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 din București au fost corecte, dar critică faptul că edilul Clotilde Armand ar fi ținut personalul secțiilor de votare în condiții inumane.

George Tuță a declarat la Antena 3 CNN că ceea ce a fost problematic în Sectorul 1 a fost organizarea primăriei. El a menționat că în loc să aducă mașini pentru a transporta oamenii pentru transferarea proceselor verbale, primăria i-a lăsat să aștepte 4-5 ore în secțiile de vot, fără apă și mâncare.

Mai departe, Tuță a adăugat că după aceasta, toți au fost aglomerați în fața Biroului Electoral și au trebuit să aștepte până miercuri, timp de 72 de ore, în niște condiții inumane, pentru a preda aceste secții de vot.

„Ce a fost problematic în Sectorul 1 a fost organizarea primăriei, care în loc să aducă mașini să transporte oamenii pentru transferarea proceselor verbale, i-a lăsat să aștepte 4-5 ore în secțiile de vot, fără apă și mâncare.

După aceea i-au aglomerat pe toți în fața Biroului Electoral și au trebuit să aștepte până miercuri, 72 ore, în niște condiții inumane, pentru a preda aceste secții de vot”, a declarat George Tuță.

George Tuță subliniază preocupările legate de Sectorul 1 și propune înființarea unei comisii de tranziție

George Tuță a subliniat că este important să se înțeleagă că lucrurile s-au încheiat în Sectorul 1.

El a menționat că a propus înființarea unei comisii de tranziție, deoarece există o problemă cu activitatea pe șantierele din Sectorul 1, unde, conform spuselor sale, nu se mai desfășoară nicio activitate.

„E important să se înțeleagă că lucrurile s-au terminat în Sectorul 1. Și am propus o comisie de tranziție pentru că și aici e o problemă pentru că pe șantierele din Sectorul 1 nu se mai face nimic”, a mai spus Tuță.

George Tuță a subliniat că centrul pentru copiii cu nevoi speciale are nevoie de 3 milioane de lei. De asemenea, el a menționat că lucrările sunt sistate pe șantiere, ceea ce afectează circulația în nordul Capitalei.

În această zonă locuiesc aproximativ 5.000 de persoane care își duc copiii la școli și grădinițe, iar întreruperea lucrărilor pentru Teatrul Bazilescu agravează situația.

„Hârtiile sunt pe masa doamnei primar Clotilde, nu face nimic!”, mai acuză George Tuță.

Clotilde Armand: Ironie pe Facebook și acuzații de fraudă electorală la adresa președintelui AEP

Marți, primarul în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe Facebook o remarcă ironică la adresa președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

Clotilde Armand a menționat pe Facebook că este bine că Toni Greblă nu a fost la Munchen, altfel ar fi furat vreo două goluri, după victoria naționalei României cu 3-0 împotriva Ucrainei la Euro 2024.

„E bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”, a scris Clotilde Armand.

Actualul primar al Sectorului 1 a afirmat că au avut loc numeroase fraude la votul din duminica de 9 iunie. Clotilde Armand a solicitat demisia președintelui AEP, Toni Greblă, și a depus o plângere penală împotriva acestuia.

După ce a comunicat luni că toate solicitările de renumărare a voturilor au fost respinse de către Biroul Electoral de sector și de către Biroul Electoral Central, Clotilde Armand a declarat că va continua să urmeze căile legale pentru a contesta aceste decizii în justiție.