Biroul Electoral Central confirmă victoria lui Tuță

Astfel, Clotilde Armand a pierdut oficial alegerile, iar George Tuță a fost declarat primar al Sectorului 1.

După scrutin, Clotilde Armand a ridicat suspiciuni serioase privind integritatea alegerilor, sugerând că aproximativ 1000 de voturi ar fi fost pierdute. Ea și-a exprimat indignarea în fața jurnaliștilor.

În urma finalizării numărătorii voturilor pentru Primăria Sectorului 1, Biroul Electoral Central a validat victoria lui George Tuță.

Conform documentului Biroului Electoral Central, s-a menționat că candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar este Tuță George-Cristian, reprezentant al Alianței Electorale PSD-PNL, care a obținut 35.910 voturi, conform articolului 101, alineatul (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, modificată prin Legea nr. 215/2001, și prin Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

„Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar, conform art. 101, alin (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali: Tuță George-Cristian, Alianța Electorală PSD-PNL, cu 35910 voturi”, se arată în documentul Biroului Electoral Central.

Acuzații de fraudă electorală din partea lui Clotilde Armand

Clotilde Armand a acuzat vineri dimineața că au fost falsificate 110 procese verbale și încărcate în platforma AEP. Ea a anunțat că a solicitat STS să pună la dispoziție toate înregistrările care ar demonstra acest lucru, numind situația „un jaf”.

Armand a susținut că a prezentat dovezi matematice și factuale ale fraudei electorale și a reluat acuzațiile la adresa lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Clotilde Armand a declarat că Ciolacu și Ciucă doresc să câștige în acest mod, să obțină controlul asupra banilor și să comită furturi în liniște. A subliniat că a demonstrat matematic și factual o fraudă electorală. A mai adăugat că rezultatul în Sectorul 1 a fost viciat și nu are legitimitate.

”Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat şi nu are nicio legitimitate”, a scris aceasta pe pagina sa de socializare.