Scandalul de la Metrorex, o nouă bombă în mijlocul coaliției de guvernare? În timp ce Drulă anunță intensificarea acțiunii de desființare a spațiilor de la Metrou pe care el le consideră ilegale, sindicaliștii invocă mandatul de ministru al Transporturilor al lui Ludovic Orban.

Sindicatul Metrorex îi mulțumește pe Facebook lui Orban pentru faptul că i-a cerut indirect demisia lui Drulă.

Scandalul de la Metrorex, o nouă bombă în mijlocul coaliției de guvernare? Mulțumiri pentru Ludovic Orban

Dezafectarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă, sâmbătă seară, la staţia Piaţa Unirii, iar sindicaliştii de la metrou reclamă încălcarea legii.

Aceştia i-au transmis un mesaj de mulţumire lui Ludovic Orban, mai ales pentru atitudinea avută faţă de miniştrii USR PLUS.

”Cătălin Drulă şi directorul general Metrorex, Ştefan Paraschiv, vor să demonstreze în fiecare zi că pot încalca legea şi pot duce cât mai jos instituţiile statului Român”, au scris, sâmbătă seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Liber din Metrou, alături de un video care arată cum operaţiunea de dezafectare a spaţiilor comerciale continuă la Piaţa Unirii.

Sindicaliştii reclamă faptul că demolarea spaţiilor comerciale ”a distrus deodatā câteva mii de familii de români care câştigau o bucată de pâine în amârâtele alea de pravălioare de la metrou”.

Într-o altă postare pe Facebook, sindicaliştii îi mulţumesc lui Ludovic Orban: ”Domnului premier Ludovic Orban, Salariaţii din transporturi vă mulţumesc în semn de apreciere şi respect pentru felul în care aţi gestionat şi condus atât Ministerul Transporturilor si Infrastructurii în calitate de Ministru, dar şi pentru răspunderea asumată ca Premier în gestionarea ţării pe timpul pandemiei.

”Guvernanţii ar trebui sa lucreze cu oamenii şi pentru oameni”

Guvernanţii ar trebui sa lucreze cu oamenii şi pentru oameni, doar aşa putem să trecem cu bine această perioadă în care suntem încercaţi la greu.

Societatea civilă, partidele politice, sindicate ar trebui sa discute pentru a exista un echilibru corect în fiecare măsură luată. Având în vedere derapajele, excesul de putere, oroganţa şi chiar încălcarea legilor ce pun în pericol statul de drept, din partea unui partid aflat la guvernare, susţinem atitudinea luată vis-a-vis de miniştrii USR”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că premierul nu poate fi schimbat doar pentru că “nu-i convine unui partid din coaliţie că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă”.

“Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu”, atenţionează Orban.

Cătălin Drulă a afirmat, într-un interviu pentru G4Media, că premierul Florin Cîţu este ”un zombie politic”, notează news.ro.

Cătălin Drulă, de neoprit

”Acțiunea de desființare a spațiilor ilegale de la Metrou continuă.

Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou.

Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale.

Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi).

Mulțumesc d-lui. primar Băluță pentru mobilizarea excelentă.

Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5 și sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând.”, a scris Drulă pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.