Vaccinarea va deveni obligatorie în România? Ludovic Orban a spus-o clar: Este în dezbatere

Vineri, fostul premier al României a precizat că există în Parlament un proiect de lege privind vaccinarea. Potrivit proiectului, în anumite situații excepționale, vaccinarea ar deveni obligatorie.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra aceastui subiect”, a declarat Ludovic Orban.

Proiectul nu se referă strict la pandemia de coronavirus

Liderul Partidului Național Liberal a mai precizat că proiectul de lege nu se referă neapărat la pandemia de coronavirus, având în vedere că atunci când a fost înaintat proiectul nu se știa de acest virus.

„Vă dați seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia coaliției, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu COVID-19”, a conchis Ludovic Orban.

Imunizarea se face prin vaccinare sau îmbolnăvire

Fostul premier, Ludovic Orban, a mai spus că imunizarea se face fie prin îmbolnăvire sau vaccinare, dar a subliniat că își dorește ca oamenii să nu se mai îmbolnăvească într-un număr atât de mare.

„Doamne ferește, îmi doresc să fie cât mai puțini oameni care să se îmbolnăvească. (…) Trebuie atenție, o tratare responsabilă a atitudinii față de acest virus”, a mai spus liderul PNL.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea