Scandal uriaș în TVR! Emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache a fost suspendată din nou în ziua de miercuri.

Anunțul a fost făcut chiar de realizator pe Facebook. Cristache a postat doar câteva vorbe, nedorind să facă mai multe precizări:

Scandal uriaș în TVR! Anunțul jurnalistului Ionuț Cristache

”Emisiunea Romania 9, din aceasta seara, este suspendata din motive editoriale! Ne revedem maine seara, de la 21.00, daca nu intervin alte modificari!”, a scris miercuri Ionuț Cristache pe internet.

Cei de la TVR au decis suspendarea emisiunii lui Ionuț Cristache și în data de joi, 10 iunie. ”Tocmai am fost anuntat ca azi, emisiunea Romani9 e suspendata din motive editoriale care vizeaza o editie speciala. Asadar, ne vedem luni, de la 21.00, daca nu intervine alta schimbare in grila!”, ascris Ionuț Cristache la acea dată pe FAcebook.

Gestul TVR vine în contextul în care postul a decis să-i mute emisiunea lui Cristache, emisiune denumită simbolic România 9 și realizată la ora 21.00, la ora 17.00.

Jurnalistul a povestit că a fost sunat de directorul interimar care i-a spus că emisiunea va fi difuzată, din 21 iunie, la o altă oră.

”Singura explicație oferită de directorul interimar al TVR 1 a fost că “așa a vrut doamna” (n.r. Ramona Săseanu). Am întrebat dacă au făcut vreun studiu, dacă au să-mi reproșeze ceva, mi-a transmis că nu, așa a vrut doamna, asa s-a întâmplat!”, a explicat Cristache.

El a mai povestit că i s-a spus că, în cazul în care are vreo obiecție, să meargă și să stea de vorbă cu Ramona Săseanu, șefa TVR.

Cenzura politică la postul național de televiziune

Trebuie precizat că emisiunea realizată de Ionuț Cristache era una din puținele producții tv de la televiziunea națională, poate singura, care exprima un ton critic la adresa puterii politice.

Atacurile din cadrul emisiunii la adresa Președintelui Iohannis, a Guvernului și a partidelor care formează coaliția aflată la guvernare au trezit în mai multe rânduri nemulțumirea celor vizați.

O dată cu numirea unei noi conduceri interimare a TVR în persoana Ramonei Săseanu, propusă și susținută de PNL, au început atacurile la adresa emisiunii România 9, care era lider de audiență pentru postul public de televiziune.

Numeroase voci din mass media au acuzat, tocmai din această cauză, încercări total nedemocratice de cenzurare a unui jurnalist care nu este obedient puterii politice.

În acest moment, Ionuț Cristache nu cunoaște, conform propriului anunț, dacă va mai reveni în emisia televiziunii naționale.

Sursă foto: YouTube.