În urma unei ştiri publicate de către site-ul Libertatea şi distribuită pe pagina sa de Facebook de Cătălin Tolontan, realizatorul emisiunii “România9” de pe TVR 1, Ionuţ Cristache, a răspuns prompt şi a acuzat că este victima unui fake news.

“Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TVR.

de Petre Barbu”, a fost mesajul postat de Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al celor de la Libertatea, pe pagina sa de socializare, alături de articolul de opinie semnat de Petre Barbu.

Răspunsul lui Ionuţ Cristache a venit prompt: “Astăzi am fost victima unui fake news! Nu m-am tutuit niciodată cu preşedintele PSD, emisiunea este publică, o puteţi urmări pe pagina de facebook România9!”

De ce este acuzat Ionuţ Cristache în materialul publicat de Libertatea?

În materialul de opinie semnat de Petre Barbu se vorbeşte despre emisiunea “România9” de miercuri, 28 octombrie, unde au fost invitaţi Mircea Dinescu, Ion Cristoiu și Marcel Ciolacu: “Întreaga “dezbatere” mi s-a părut o bârfă între patru vecine ieșite în poartă.”

“Trec și peste incapacitatea vedetei Ionuț Cristache de a lega un dialog coerent cu invitații, pentru că el are o agendă prestabilită, cu întrebări pe care le emite fără să fie atent la răspunsul interlocutorului, genul de ziarist care aruncă întrebarea (bomba) și fuge repede la altă întrebare, “pentru că am depășit timpul emisiunii”. Trec și peste faptul că Marcel Ciolacu l-a făcut mincinos pe Klaus Iohannis.

Ceea ce m-a ținut lipit de emisiune a fost aerul de mahala care umpluse studioul televiziunii publice. Nu aveam pretenția unui dialog doct și scrobit. Dar tonul neglijent, golănesc, de prieteni la toartă m-a încremenit. Cum s-a ajuns să se discute în halul ăsta la televiziunea publică!

Bașca, Cristache îl tutuia pe Ciolacu. Asta nu a fost o emisiune la “standardele” unei televiziuni publice. Șefii lui Cristache nu se uită la această mostră de mahala? Sau șefii sunt și ei din aceeași mahala?”, se mai arată în respectivul material care l-a înfuriat pe realizatorul TVR.