Scandal imens la Realitatea Plus. Sunt dezvăluiri incredibile despre jurnalistul Cătălin Tolontan, dar și despre fostul premier, Victor Ponta. Implicat ar fi și un serviciu secret.

Scandal monstru la Realitatea

Afaceri mascate, legături cu serviciile secrete și protecție pentru răspundere penală. Pare a fi rețeta perfectă pentru cei care au legături cu statul paralel. Printre ei, politicieni de la vârful României, dar și jurnaliști implicați în luptă dintre servicii, sunt doar câteva dintre acuzațiile celor de la Realitatea Plus.

Postul TV îl acuză pe fostul premier, Victor Ponta de legături cu așa zisul stat paralel, dar și cu consilierul său, Silviu Predoiu, fost lider SIE. Acesta este un general SIE cu 4 stele și a fost, până nu demult, adjunctul șefului Serviciului de Informații Externe. Silviu Predoiu este cel care coordona operativ toate acțiunile serviciului.

Silviu Predoiu a ieșit la rampă și în urmă cu câteva săptămâni, atunci când, conform informațiilor Realitatea PLUS, l-ar fi sunat pe Victor Ponta și atenționat, cu doar câteva minute de a începe o emisiune la Realitatea Plus, că vor urma dezbateri incomode și că ar fi mai bine să părăsească platoul tv.

Cei de la Realitatea Plus mai spun că această caracatiță a așa zisului stat paralel a ajuns și în presă, acolo unde un cunoscut jurnalist, Cătălin Tolontan, a fost acuzat în repetate rânduri de legături cu Serviciul de Informații Externe.

Iată dialogul dintre Cătălin Tolontan și jurnalistul de la Realitatea Plus

Reporter: Sursa respectivă ne spune că aţi fost recrutat de fosta securitate înaninte de „89. Şi ne-a dat nişte detalii. Ne-a spus că funcţia dumneavoastră, de redactor-şef, imediat după „89 la revista „Românul” aţi fi obţinut-o în baza acestei calităţi de informator a fostei securităţi. Cum comentaţi aceste lucruri?

Cătălin Tolontan: N-am avut, n-am nicio legătură cu niciun serviciu de informații, indiferent cum se numește el.

Legăturile lui Tolontan cu serviciile secrete ar fi pornit de la tatăl său, care a lucrat, înainte de revoluție, în Securitate. Pe de altă parte, au existat informații în presă privind colaborarea lui Tolontan cu SIE încă din 1990. El a lucrat la revista Românul, înființată de foști ofițeri ai securității. În cadrul acestei reviste, Tolontan avea un editorial pe prima pagină.

”Exista o campanie a lui Tolo, jurnalistului de sport, dar de fapt de investigație a acestui securist notoriu impotriva federației de judo, care se desfășoară de ceva vreme”, a spus Cosmin Gușă, președintele Federației Române de Judo.

De cealaltă parte, Cătălin Tolontan a susținut că nu are nicio legătură cu așa zisul stat paralel.

Reporter: Şi legătura tatălui dumneavoastră cu Securitatea, şi că v-ar fi recomandat, există aici vreo afirmaţie veridică?
Cătălin Tolontan: Nu. V-am făcut toate comentariile pe care le aveam de făcut.

Cătălin Tolontan a făcut mai multe anchete jurnalistice de-a lungul timpului care vizau afaceri din sănătate.