UPDATE: Postarea lui Daniel Funeriu a creat un val imens de reacșii, dar și un răspuns din partea lui Vlad Voiculescu.

Daniel, sa spui ca vina pt campania de vaccinare e a ministrului e cumva… nu mai zic. Cred ca ai lipsit din tara big time, vorba celui care a decis fiecare pas din campania de vaccinare.
PS daca va mai ramane la putere acest individ, oameni destepti ca tine vor defini probabil termenul de cîțism = manipulare făcută prost, zicere demnă de glumă dar rostită cu emfază de cineva cu funcție, a răspuns Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu cut the crap sau, altfel spus, fă acest număr ieftin de victimizare cu cine vrei, dar nu cu mine, că nu ține. Toată lumea știe că singura metodă de a avea vaccinare în masă în România este obligativitatea prin lege. Pe care nici tu și niciun alt ministru nu a materializat-o prin propunere legislativă. Pentru că sunteți toți niște demagogi fricoși, experți în culegerea de puncte electorale din aruncarea vinovăției către alții, a răspuns, Funeriu.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, comentează, pe pagina sa de socializare, actuala criză din coaliţia de guvernare.

Adevăraţii vinovaţi pentru actuala criză politică

El indică două personaje politice despre care spune că au „mari lacune”: Vlad Voiculescu şi Stelian Ion, foşti miniştri ai Sănătăţii şi ai Justiţiei din partea USR PLUS.

„Despre Stelian Ion nu aveam niciun dubiu că e un caracter infect, și prost grămadă pe de-asupra”, scrie Funeriu pe Facebook, care critică dur acuzele pe care Stelian Ion i le aduce acum preşedintelui Iohannis.

Cât despre Vlad Voiculescu, acesta „atinge culmi ale penibilului când declară că vina pentru eșecul campaniei de vaccinare e a lui Baciu și Cîțu”, afirmă Daniel Funeriu.

Totuşi, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis au partea lor de vină pentru actuala situaţie, mai spune Funeriu, pentru că nu ar fi trebuit să-i accepte niciodată pe cei doi în Guvern: „Ar fi trebuit să își dea seama că cei doi vor fi sămânță de scandal și pretext de rupere a coaliției”.

Cât despre proiectul de investiţii Anghel Saligny, fostul ministru al Educaţiei afirmă că a fost doar un pretext de scandal: „Este profund toxic ca, a priori, să bați toba că un anumit program de alocare de fonduri va duce la furt. Pentru că asta poate fi spus despre orice alocare de bani”.

Postarea integrală a lui Daniel Funeriu

„Azi ni se arată două caractere cu mari lacune: Vlad Voiculescu și Stelian Ion. Despre Stelian Ion nu aveam niciun dubiu că e un caracter infect, și prost grămadă pe de-asupra, dar, recunosc, nu mă așteptam ca Vlad Voiculescu să coboare atât de jos.

Stelian Ion arată un caracter infect acuzându-l ACUM pe președinte. Fie minte, fie, dacă spune adevărul, trebuia să iasă public imediat ce nu a fost de acord cu agenda președintelui în justiție. Faptul că nu a ieșit imediat arată fie că nu a avut discernământ atunci (fapt grav pentru un ministru), fie că a preferat funcția adevărului, fapt tot atât de grav. E, dacă aveați nevoie de o analogie, ca un bărbat care după ce divorțează spune tuturor ce nașpa era fosta soție. Jalnic.

Vlad Voiculescu atinge culmi ale penibilului când declară că vina pentru eșecul campaniei de vaccinare e a lui Baciu și Cîțu. Vina reală este a straturilor de prostie acumulate în societate de 30 de ani încoace, iar vina politică, formal, este a ministrului.

Atât Stelian Ion cât și Vlad Voiculescu sunt atuuri ale USRPLUS în fața zombaților de partid (aproximativ 10% dintre votanții lor) dar pietre de moară pentru oamenii raționali care i-au votat. Cât timp cei doi sunt în prim-planul USRPLUS nu voi mai vota niciodată cu ei.

Florin Cîțu și Klaus Iohannis nu sunt nici ei total absolviți de vină: vina de a-i fi acceptat pe cei doi în guvern de la bun început. Cîțu și Iohannis ar fi trebuit să își dea seama că cei doi vor fi sămânță de scandal și pretext de rupere a coaliției, și ar fi trebuit să insiste pe lângă Dacian Cioloș și Dan Barna să nu îi numească. Wiener și Benga ar fi fost variante inteligente pentru cele două portofolii, care ar fi făcut treabă bună și nu ar fi produs, din pur narcisism, turbulențele pe care le plătim azi.

Programul Saligny este un pretext. Dacă USRPLUS ar fi avut primari sau dacă Cîțu ar fi dat bani din Saligny și unor obiective USRPLUS (gen Colterm la Timișoara) USRPLUS l-ar fi votat cu două mâini. Mai trebuie spus un lucru: este profund toxic ca, a priori, să bați toba că un anumit program de alocare de fonduri va duce la furt. Pentru că asta poate fi spus despre orice alocare de bani. Descoperirea furtului și sancționarea lui se face de procuratură, desigur, la sesizarea oricărei persoane. Nu se face, a prioric, bătând cu lingura în cratița politică.

În concluzie: îmi pare foarte rău de unii oameni din USRPLUS care trebuie să plece (Drulă, Teleman, șeful de la garda de mediu și unii secretari de stat). Păcatul originar a fost numirea în guvern a celor doi: Voiculescu și Ion. Am spus-o atunci celor în măsură să acționeze preventiv și, cu regret constat, că timpul mi-a dat dreptate.

Sigur, și cu oamenii PNL sunt probleme, dar despre ele cu altă ocazie.

PS: despre minciuna continuă cu „nu am fost lăsați să facem”, nimeni nu a spus lucrurile mai bine ca Brâncuși: ”lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.” Tot ca analogie, plastică, e ca și cum eu aș spune „hehe, dacă eram lăsat singur cu Thiebault Courtois, în ultimul minut al finalei Champions League, aș fi dat gol”.

PPS: având în vedere situația educațională, unica soluție pentru „succesul” campaniei de vaccinare este obligativitatea vaccinării prin lege. Niciun ministru al sănătății nu și-a asumat asta. Acolo e, deci, vina.”

Sursa foto: Facebook