Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, de la USR, spune că președintele Klaus Iohannis a ajuns în prezent fix „unde dorea și unde se simte cel mai bine: alături de PSD”. Acesta mai explică faptul că rotativă „nășită” de șeful statului va ajuta PSD și PNL să aibă acces la resurse. În schimb, președintele va fi cel care va alege ministrul Justiției, pentru a-și pune în practică directivele.

„Președintele Iohannis a ajuns unde dorea și unde se simte cel mai bine: alături de PSD. Tot ce a făcut Iohannis în ultimele luni a fost să împingă PSD la guvernare și pentru asta i-a creat toate condițiile: s-a asigurat că are un premier obedient, a scos USR din Guvern, a descompus PNL”, a transmis luni pe Facebook fostul ministru al Justișiei, Stelian Ion.

Președintele va fi cel care va alege ministrul Justiției

De asemenea, acesta mai spune că președintele va fi cel care va alege și ministrul Justiției, mai ales că acesta a fost punctul în care coaliția dintre PNL, USR și UDMR ar fi eșuat, atunci când Vlad Voiculescu și Stelian Ion au fost dați afară din Guvern, fără ca USR să-și dea acordul. Ion mai spune că prin ajutorul lui Iohannis, PSD va avea funcții de conducere nu doar în Guvern, ci și în Parlament.

„„Rotativa” nășită de președintele Iohannis ajută la un singur lucru, ca PSD și PNL să aibă acces, pe rând, la resurse, să-și împartă banii publici frățește. Nu mă îndoiesc că președintele va alege și titularul de la Justiție, are nevoie de o persoană care să-i pună în practică directivele fără să crâcnească. Cu ajutorul lui Iohannis, PSD va avea funcții de conducere nu doar în Guvern, ci și în Parlament. O mare ticăloșie!”, a mai adăugat adăugat Stelian Ion.

Partidele au mers luni la consultări

PNL-PSD și UDMR au mers luni împreună la consultările de la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. După lungi negocieri, cele trei formațiuni politice au ajuns la o propunere comună. Următorul pas este ca președintele Klaus Iohannis să desemneze noul prim-ministru, la o lună și jumătate de când cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Luni dimineața a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat. În cadrul ședinței, social democrații l-au votat în unanimitate pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. În timpul ședinței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj important pentru colegii săi.

După îndelungate negocieri cu privire la cine va fi premierul României, social-democrații l-au votat azi, în unanimitate, pe Nicolae Ciucă pentru această funcție. Votul a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat. Așadar, PSD, PNL și UDMR vor merge la Palatul Cotroceni cu o singură variantă de premier.

În timpul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, liderul partidului, Marcel Ciolacu, le-a spus colegilor săi că Nicolae Ciucă este propunerea președintelui Klaus Iohannis, motiv pentru care PSD ar trebui să accepte această propunere cu scopul de a scoate România din această criză politică.