Fostul lider PNL Ludovic Orban este complet dezamăgit de modul în care partidul din care face parte a evoluat. În acest context, el a anunţat în cursul zilei de luni, după şedinţa conducerii partidului, în care s-a validat guvernarea cu PSD, că îşi va da demisia din partid.

Totodată, el a subliniat faptul că pentru el PNL a murit, iar partidul nu va avea nicio șansă se se reabiliteze.

„Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a spus Orban, la ieşirea din şedinţa PNL unde, spune el, 17 lideri de filiale au lipsit.

În același timp, fostul lider PNL a mai spus că baza partidului a fost împotriva alianţei cu PSD, una împotriva firii. El susține că liberalii se vor prăbuși în sondaje, iar situația ar fi putut fi evitată, însă nimeni nu a vrut să facă nimic.

PNL se va prăbuși de tot

”E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USR poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea „, a mai declarat Ludovic Orban.

În același timp, fostul lider al PNL a mai adăugat că ”astăzi nu mai există nicio forţă politică de centru dreapta care să îi reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi”.

El susține că PNL a reușit să nege întreaga istorie, iar toți cei care au ascultat de Klaus Iohannis au dus partidul treptat ”într-o înfundătură”.

”Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de aucm înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal.