Acuzațiile privind ilegalitatea congresului PSD vin chiar din partea partidului. Este vorba despre Eugen Teodorovici, principalul adversar al lui Marcel Ciolacu în interiorul PSD.

Fostul ministru de la Finanțe acuză actuala conducere a social-democraților că acționează ilegal. Mai exact, Teodorovici susține că organizarea unui congres de alegeri în PSD, în baza unor prevederi statutare neconfirmate de tribunal, este ilegală.

„Statutul PSD menționează CLAR la articolul 237 faptul că „Modificările și completările prezentului Statut se aplică de la data admiterii lor de către Tribunalul București”.

Cu alte cuvinte, organizarea unui Congres pe baza unor modificări nevalidate de Tribunalul București ÎNCALCĂ prevederile legale!”, scrie Teodorovici.

Ce spune Ciolacu despre Congres

De cealaltă parte, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că miercuri, social – democraţii vor stabili cum se va desfăşura Congresul partidului, dacă acesta va fi online sau nu.

”Vom stabili miercuri în cadrul unui Comitet Executiv modul de desfăşurare. Am văzut că s-a mai făcut un congres online şi la USR, deci nu este o problemă”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

În ceea ce priveşte votul, acesta va fi unul secret, cu buletine de vot, cabine şi urne, iar voturile vor fi centralizate ulterior.

”Se va vota cu buletine de vot, cu urne şi cu cabine, centralizând în anumite centre şi respectând legile în vigoare”, a precizat liderul social – democrat.

Congresul PSD este programat în data de 22 august. Pentru funcţia de preşedinte şi-au anunţat candidaturile Marcel Ciolacu şi Eugen Orlando Teodorovici.