Scandal pe facturile românilor! Autoritățile din domeniul energiei nu reușesc să cadă de acord asupra celor mai potrivite măsuri ce trebuie impuse ca din liberalizarea pieței de energie electrică cei ce ies în avantaj să fie consumatorii și nu furnizorii.

Neînțelegerile dintre ministrul Energiei, Virgil Popescu, și ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei sunt legate de această dată de discountul pe care furnizorii ar trebui să îl ofere consumatorilor care nu au trecut încă pe piața liberă.

Scandal pe facturile românilor! Virgil Popescu așteaptă să vadă facturile

”Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…!

Până atunci Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și NU furnizorul.”, a scris Virgil Popescu sâmbătă pe Facebook.

Prezentăm mai jos poziția ANRE:

”Cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică”, a transmis miercuri Autoritatea, ocazie cu care a anunțat aprobarea ordinului privind simplificarea tranziției de la serviciul universal la piața concurențială pentru clienții casnici.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat la începutul săptămânii că noul ordin al ANRE privind liberalizarea de pe piața energiei va prelungi contractele clienților cu șase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la prețul concurențial.