Premierul Florin Cîțu a dezvăluit totul. El a avut un discurs extrem de agresiv la adresa PSD luni, în Parlament.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună, pentru a dezbate proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit totul. Atac furibund la PSD

”Vom crește digitalizarea Fiscului, pentru a crește gradul de conformare voluntară. Așa se face, nu cum a făcut PSD, prin introducerea și creșterea de taxe.

Eliberăm bugetul de PSD.

Dublarea salariilor bugetare în ultimii ani trebuie să se vadă și în performanță.

E nevoie de reformă – nu putem aștepta ca un stat construit de comuniști să facă performanță în secolul XXI.

Desigur, dispare sistemul de sporuri. Dar cel mai important lucru este ca bugetarii care muncesc cel mai mult să fie cel mai bine remunerați.”, sunt câteva din precizările făcute de Premierul Florin Cîțu de la tribuna Parlamentului.

”E nevoie de responsabilitate la bugetul de stat”

”PSD este specializat în desființarea companiilor de stat. Companiile de stat cară de la un buget la altul arierate de miliarde de lei. Nu putem să cărăm acești bani de la un alt la altul doar de frică: tot la faliment se ajunge.

Românii nu pot să mai finanțeze prin taxele lor furtul PSD din companiile de stat.

E nevoie de responsabilitate la bugetul de stat. Nu mai merge așa: să tot ștergem datoriile, iar ANAF-ul să devină agent imobiliar.

Vom avea mai puțini oameni în CA-urile companiilor de stat – oameni mai competenți.”, a adăugat Premierul.

Promisiunea fermă a Premierului

”Este urgentă și necesară reforma în administrația locală. Dacă UAT-urile nu se descurcă singure, politica salarială le-o va face guvernul.

61,9 mld lei, 5,5% din PIB se vor duce către investiții în 2020 – o sumă record, dintre care jumătate din fonduri europene.

Ministerul Sănătății are alocate 11,4 miliarde lei, în creștere. Să fie clar pentru toți românii: noi am alocat în perioada de criză mai mulți bani către Sănătate decât PSD-ul, ca să se vadă care sunt prioritățile.

Prioritățile acestui guvern sunt: reformă, investiții și Sănătate.

Anul acesta, în premieră, vom tăia toate căile prin care se fură bani din bugetul statului. Este promisiunea mea fermă.

PSD țipă pentru că nu mai poate fura. Este un țipăt al disperării. Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, cineva are curajul să le spună adevărul în față.”, a încheiat șeful Guvernului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.