Surse din cadrul Federației Române de Tenis au dezvăluit pentru Ziare.com că Ion Țiriac nu mai vrea să le ofere bonusuri de participare jucatoarelor care participă la meciurile de Fed Cup. Până în prezent, acestea încasau bani doar pentru că se prezentau la lot și alte bonusuri în funcție de rezultatele obţinute.

Țiriac nu mai vrea însă să le plătească și bonusul de participare, ci doar cel pentru performanță, motiv pentru care le-a transmis subordonaților săi să le comunice acest lucru sportivelor. Angajații Federaţiei s-au panicat însă în momentul în care au aflat planul lui Țiriac, având în vedere că există un precedent de anul trecut, când sportivele au amenințat că vor face presiuni publice din cauza faptului că existau întârzieri la plată.

„Dacă nu le dăm bonusul de participare nu o să mai vină nimeni la lot”, i-au transmis angajații FRT omului de afaceri, dar acesta pare de neînduplecare şi vrea să meargă mai departe cu planul său, oferindu-le jucătoarelor doar bonusuri de performanță.

Anul trecut, situația a fost extrem de tensionată în echipa de Fed Cup, după ce Federația Română de Tenis a întârziat să facă anumite plăti, pe fondul lipsei de finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului.
Ana Bogdan și Monica Niculescu au fost extrem de nemulțumite, dar în cele din urmă situația s-a rezolvat.

Următoarea partida a României în Fed Cup va avea loc pe 7 și 8 februarie, contra Rusiei. Simona Halep a anunțat deja că nu va participa, dar nu din cauza situației financiare. Ea era singură jucătoare care nu încasa banii de la Federația Română de Tenis, preferând să îi doneze.