Bitcoin a depășit temporar pragul de 37.000 dolari

Bitcoin a înregistrat o săptămână importantă în ceea ce privește performanța. Criptoactivul a înregistrat o creștere cu 5,6% în șapte zile, încă de la începutul săptămânii trecute. Acest lucru i-a crescut valoarea la 37.440 de dolari pe eToro. Ulterior, valoarea a scăzut foarte ușor. Mai mult, în a doua parte a săptămânii trecute, prețul monedei s-a păstrat.

În prezent, Bitcoin este tranzacționat cu valoarea de 36.600 de dolari. Drept urmare, a înregistrat o creștere de la 34.600 de dolari în urmă cu o săptămână. Astfel, criptomoneda a cunoscut o creștere impresionantă, de 126% în ultimele 12 luni.

În ciuda acestei evoluții majore, evoluția Ether a depășit bitcoin. Ether a înregistrat o creștere de aproape 7,8% în decurs de șapte zile. La începutul săptămânii precedente, se tranzacționa în jurul valorii de 1.880 de dolari, însă a înregistrat o creștere joi, depășind 2.100 de dolari pentru prima dată din mai 2022.

Criptomoneda a avut o ușoară retragere, însă continuă să se tranzacționeze la peste 2.000 de dolari. În ultimele 12 luni, prețul Ether a înregistrat o creștere cu peste 67%.

Pe piața cripto, și Solana a avut o evoluție majoră în ultima săptămână. Moneda a înregistrat o creștere de 42%. Ascensiunea acestui criptoactiv se datorează cererii ridicate pentru acesta în piața futures și creșterii consistente a cererii în domeniul finanțelor descentralizate (DeFi), potrivit eToro.

HSBC anunță noutăți pe piață

HSBC, importantă instituție financiară la nivel global, va furniza servicii de custodie a activelor digitale clienților instituționali. Va face asta în colaborare cu partenerul elvețian Metaco. Lansarea serviciului de custodie este programată pentru 2024 și va fi integrată cu platforma de emitere a activelor digitale a băncii, cunoscută sub numele de HSBC Orion.

Astfel, HSBC anunță că urmează să ofere servicii de custodie a titlurilor de valoare în formă de jetoane.

Mineritul de bitcoin atinge noi cote în 2023 în ceea ce privește veniturile obținute, potrivit blockchain.com. Această evoluție este sprijinită de creșterile semnificative de preț din ultima perioadă. Mai mult, BitInfoCharts anunță că și numărul de milionari Bitcoin crește rapid.

Numărul celor care dețin bitcoin în valoare de peste 1 milion de dolari a înregistrat o creștere de 237% în 2023.