Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului vine cu vești încurajatoare pentru români. Acesta a anunțat majorarea salariului minim în România până la 1.000 de euro pe lună. Potrivit acestuia, acest lucru va fi posibil în anul 2024, în cazul în care va fi aplicat modeul de dezvoltare economică propus de PNL.

„Salariu mediu net al angajaților din România va crește până la 1000 Euro pe lună în 2024 prin aplicarea modelului de dezvoltare economică propus de Partidul Național Liberal în Programul de Guvernare «Dezvoltăm România».

Majorarea salariilor din România, de la cca 3200 lei pe lună în 2020 până la aproape 4800 lei pe lună în 2024, se bazează pe modelul liberal de creștere economică care va duce la un avans al economiei de peste 6% în 2024.

Guvernul liberal va realiza în următorii ani cele mai mari investiții cu din ultimii 30 de ani, cu fonduri europene în valoare de 80 miliarde de Euro, care vor accelera creșterea economică a României și vor susține dezvoltarea economiei private care va crea peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024”, a spus Ionel Dancă.

Salariile românilor au crescut deja

Totodată, el a subliniat faptul că, spre deosebire de guvernarea social democraților, liberalii au crescut deja salariile românilor cu 7,8% în luna septembrie a acestui an, în ciuda crizei economice la nivel mondial.

De asemneea, el a mai menționat că locurile de muncă a mii de români au fost salvate, iar în cazul în care PNL va continua să rămână la guvernare, lucrurile vor fi din ce în ce mai favorabile pentru români.

„Spre deosebire de PSD care a irosit anii de creștere economică pentru pomeni sociale populiste, care au fost făcute scrum prin creșterea prețurilor și a taxelor, modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creșterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România în condițiile unei inflații scăzute de cca. 2% și fără majorări de taxe și impozite.

Un alt argument pentru creșterea salariului mediu net până la 1000 Euro pe lună până în 2024 este ceea ce am reușit în acest an de criză prin măsurile adoptate de Guvernul PNL. Câștigurile salariale ale românilor au crescut cu 7,8% în luna septembrie din acest an de criză față de perioada de creștere economică din 2019, pe care PSD a reușit să o facă praf, lăsând vistieria României goală și cu datorii uriașe.

Dacă în cea mai dificilă perioadă de criză pentru România, am salvat locurile de muncă și salariile românilor au crescut cu aproape 8%, în condiții de normalitate și stabilitate și fără pericolul unor măsuri populiste de la PSD, o guvernare liberală cu o majoritate parlamentară responsabilă va putea face mult mai mult pentru România și pentru români în următorii 4 ani.

E simplu! Se poate ca salariul mediu net din România să ajungă la 1000 Euro pe lună doar fără PSD, fără o majoritate PSD în Parlamentul României care să distrugă modelul liberal de creștere economică”, a mai declarat Ionel Dancă.