Marius Budăi a ținut să reamintească faptul că, de la 1 ianuarie, salariile se vor mări pentru toți bugetarii. Mai mult decât atât, acesta a adăugat că speră ca noua guvernare să nu modifice aceste creșteri.

„Sperăm ca viitoarea Guvernare, de dreapta, din cine va fi formată ea, nu doar să nu taie salariile şi pensiile, ci foarte important, să aplice, în continuare, creşterile prevăzute de Legea Salarizării Unitare şi noua Lege a Pensiilor.

Şi vă reamintim că Legea 153/2017 prevede creşteri anuale până în 2022, ale salariilor bugetarilor, cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, cu 25% din diferenţa dintre salariul în plată şi cel prevăzut în grila din 2022.

Vă reamintim, de asemenea, că salariilor profesorilor trebuie mărite, de la 1 septembrie 2020 la nivelul prevăzut în grila din anul 2022.

Nu în ultimul rând, tot la 1 septembrie 2020 punctul de pensie trebuie să crească la 1775 de lei, iar în anul următor, la aceeaşi dată, la 1.875 de lei, urmând ca din octombrie 2021 să se aplice noua formulă de calcul bazată pe VPR, Valoarea Punctului de Referinţă.

Atenţie, pe toate acestea va trebui să le implementeze noul Guvern, fiind deja votate de Parlament”, a scris Budăi pe pagina sa de Facebook.