Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6.8 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţa devreme în nordul Mongoliei, nu departe de graniţa cu Rusia, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), transmite AFP, citată de Agerpres.

Epicentrul seismului a fost localizat la 33 de kilometri sud de oraşul Turt.

Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul American de Geofizică, riscul ca seismul să fi produs răniţi şi daune este redus. Zona nu este foarte populată, dar găzduiește o serie de sate din apropierea lacului Khovsgol, inclusiv Hatgal și Turt, care au o populație de până la 5.000 de persoane.

Cutremurele sunt frecvente în zonă

Cutremurele se produc periodic în regiunile Mongoliei care se învecinează cu regiunile rusești Tuva, Republica Altai, partea de vest a Bureatiei și regiunea Chinei Xinjiang, după cum transmite Express.

Potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Agenția de știri rusă Sputnik a declarat că epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 277 de kilometri sud-vest de orașul Angarsk, în regiunea rusă Irkutsk.

Cutremurul a avut loc marți la ora locală 5.33.

În aprilie 1950, un cutremur puternic cu magnitudinea 6,9 a lovit nordul lacului Khovsgol și a provocat daune materiale în satele din apropiere.

În decembrie 1991, un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit la vest de același lac.