Vremea își face total de cap. Temperaturi nemaivăzute la început de decembrie. Prognoza meteo ANM

Început de iarnă total neprevăzut. Luna decembrie vine cu temperaturi de 15 grade. Peste câteva zile, însă, vom avea parte de o scădere bruscă, de 7-8 grade. ANM a venit cu ultimele detalii.

Joi, 2 decembrie, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru începutul lunii decembrie. În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. În zona montană înaltă, iar spre sfârșitul intervalului, posibil și în extremitatea de nord-vest se vor semnala precipitații mixte, ce pot favoriza izolat depunerile de polei.

În special pe parcursul nopții în Crișana, Maramureș și în zona de munte aferentă se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales seara și noaptea, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cel mai probabil în Oltenia și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h spulberând zăpada, şi local în regiunile vestice şi pe litoral, cu viteze de 40…50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de la 6…7 grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până spre 15 grade în sudul Banatului, iar cele minime între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Se circulă în condiții de iarnă. Ultimele informații de la Infotrafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că joi este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județul Harghita, vizibilitatea fiind scăzută sub 150-200 de metri. Se circulă în condiții de iarnă, fără depuneri pe carosabil, în județele Maramureș: DN 18-Pasul Gutâi, Bistrița-Năsăud: DN 17-Pasul Tihuța, Gorj: DN 67C-Rânca și Harghita: DN 13B-Bucin.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă în condițiile unui carosabil uscat, cu valori normale de trafic.

În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, începând din zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Trafic intens este și pe DN 4, pe sensul de intrare în București, în loc. Popești-Leordeni, dar și pe Centura Capitalei, în localitățile Domnești, Bragadiru și Berceni.

Vremea își face total de cap. Prognoza meteo ANM

Vineri, 3 decembrie, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci; pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare, iar spre seară și în prima parte a nopții, în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. În regiunile sudice și sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat și mai ales noaptea se vor semnala ploi locale, cu tendință de transformare în lapoviță și trecător ninsoare spre sfârșitul intervalului.

Vremea își face total de cap. Temperaturi nemaivăzute la început de decembrie. Prognoza meteo ANM

La munte, în prima parte a zilei vor fi precipitații mixte, apoi va ninge temporar și se va depune strat de zăpadă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi de la -8 grade în Maramureș, până spre 5 grade pe litoral. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

La Bucureşti, vineri, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopţii. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Cum va fi vremea în weekend. Temperaturi nemaivăzute la început de decembrie. Prognoza meteo ANM

Sâmbătă, 4 decembrie, prognoza meteo indică că vremea se va răci în toate zonele, chiar semnificativ în regiunile sudice şi sud-estice. Vor fi înnorări local în sud şi în sud-est şi pe arii restrânse precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia,precum şi în zona Carpaţilor Meridionali unde se vor semnala pe alocuri precipitaţii mixte, iar pe creste ninsori. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi la altitudini foarte mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări în special pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. La sfârşitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Vremea își face total de cap. Temperaturi nemaivăzute la început de decembrie. Prognoza meteo ANM