Cazurile de COVID-19 sunt în creştere în România, iar autorităţile se văd nevoite să impună noi restricţii. Premierul Florin Cîţu a oferit detalii despre discuţiile care au avut loc în spatele uşilor închise şi despre ce propuneri de restricţii a refuzat.

Stare de alertă prelungită, românii nu mai pot ieşi din case după 22:00

Şeful Guvernului a confirmat că starea de alertă va fi prelungită în România, iar circulaţia urmează să fie restricţionată începând cu ora 22:00, faţă de ora 23:00 cum este în prezent.

“Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22:00 să fie restricționată.

Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21:00”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

“Au fost propuneri cu mai multe restricții (…) nu am acceptat”

Au existat totuşi şi propuneri mult mai dure, pe care prim-ministrul spune că nu le-a acceptat.

“Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta.

Știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine”, a afirmat premierul României.

“Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România”

Florin Cîţu spune că nu se ia în calcul niciun lockdown, astfel de informaţii fiind intens vehiculate în spaţiul public şi înainte de Crăciun tot fără nicio bază.

“Nu luăm în calcul niciun lockdown. Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România, nu a fost luat și lucrurile merg foarte bine.

Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo. Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a mai spus şeful Guvernului.

Cazare redusă în hoteluri şi pensiuni?

Premierul a mai fost întrebat de jurnalişti despre intenţiile autorităţile privind reducerea capacităţii de cazare a hotelurilor şi pensiunilor. CNSU ar lua în calcul reducerea capacității de cazare pentru unitățile de cazare din stațiunile montane la 70%, susţin anumite surse.

“Doar pentru câteva pensiuni este în discuţie. Vom vedea… pentru câteva pensiuni în staţiunile montane”, a răspuns Florin Cîţu.