Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a transmis, marți, că  adeverința de vaccinare împotriva coronavirus va fi disponibilă și în format electronic și va putea fi descărcată din Registrul electornic național al vaccinărilor.

Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a transmis coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

678 de centre de vaccinare în România

Valeriu Gheorghiţă, a mai transmis marţi că în prezent sunt active în ţară 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri, urmând ca numărul total al centrelor de vaccinare să ajungă la 1.137.

„Centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri – Pfizer, Moderna şi Oxford AstraZeneca – sunt şi vor fi activate în perioada următoare 1.137, cumulând un total de 1.571 de cabinete, de fluxuri de vaccinare. La acest moment sunt active 678 de centre, cu un număr cumulat de 990 de fluxuri.

După cum spuneam, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne – 30 de centre reţeaua MAI şi 22 de centre din reţeaua MApN care sunt active”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Mai mult, acesta a spus că în zilele următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare în municipiile în care se înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus peste 4,5 la mia de locuitori.

„Deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a III-a pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe: vorbim de judeţul Alba cu Municipiul Alba Iulia, Timiş cu Municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu Municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu Municipiul Zalău, Hunedoara cu Municipiul Petroşani, judeţul Cluj cu Municipiul Cluj Napoca şi judeţul Giurgiu cu Municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a III-a direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine. (…) Vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare, unde vom distribui vaccinul de la compania Oxford AstraZeneca”, a spus Gheorghiţă.