Câte persoane din sistemul de învăţământ au fost vaccinate

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a declarat că ieri erau vaccinate peste 108.000 de persoane, de la debutul etapei a doua.

„În total, ieri erau vaccinate peste 108.000 de persoane, de la debutul etapei a doua, însă strict din 24 februarie, de când am început această etapă de prioritizare a personalului din învăţământ, erau deja în jur de 55.000 de persoane vaccinate. Vă reamintesc că ţinta persoanelor eligibile era de circa 60.000”, a transmis Valeriu Gheorghiţă marți, 9 martie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Mâine ar trebui să se încheie oficial această etapă

„Mâine ar trebui să se încheie oficial această etapă. Sunt convins că se va atinge această cifră. Eu am şi rugat fiecare Direcţie de Sănătate Publică să ţină în permanenţă legătura cu Inspectoratele Judeţene Şcolare tocmai pentru a vedea dacă suplimentar mai sunt doritori care vor să se vaccineze cu prioritate în această etapă şi putem prelungi la nevoie. Pot să vă spun că pentru Bucureşti erau epuizate listele cu persoanele care fac parte din această etapă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, acesta a confirmat că la Bucureşti s-a încheiat vaccinarea tuturor cadrelor didactice care au exprimat această opţiune, întrebat în acest sens.

„Exact. Şi aceeaşi situaţie este valabilă pentru majoritatea judeţelor, deci cred că mâine în majoritatea judeţelor se va încheia această etapă  şi vom atinge acel obiectiv asumat iniţial de circa 60.000 de persoane vaccinate”, a conchis preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Bilanţ COVID-19, 9 martie

Până astăzi, 9 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 835.552 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 767.219 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin