Ne închid în case de Paşti? Premierul Florin Cîţu e categoric. Vă asigur că aşa va fi

Prim ministrul a precizat că România nu va intra în lockdown în perioada Sărbătorilor Pascale așa cum nu a intrat nici de Crăciun și nici de Revelion. Florin Cîțu a menționat că la finalul anului trecut, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, guvernarea a promis că nu va exista lockdown și s-a ținut de cuvânt.

”Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște.”, spune premierul.

El a mai precizat că se poate reveni la o viață normală dacă vom continua să fim responsabili, precizând că în perioada următoare vom primi noi doze de vaccin.

”Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili!
În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin.
În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin.
Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.”, spune Florin Cîțu.

Ce spune Klaus Iohannis despre lockdown

Șeful statului, Klaus Iohannis, a vorbit marți după amiaza, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, despre un lockdown național cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Potrivit președintelui, conducătorii țării nu au în vedere un lockdown de Paște.

„Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a mai afirmat Iohannis.

Se vor închide Bisericile de Paște?

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a venit cu informații în acest sens și a precizat că organizarea slujbei de înviere din acest an va ține de situația epidemiologică.

El a precizat că mai este timp până la Sărbătorile Pascale și că decizia se va lua în funcție de dinamica epidemiologică, subliniind că în ultimele zile au existat modificări în acest sens. În plus, Andrei Baciu mai spune că orice măsură luată a fost analizată pe o perioadă de două săptămâni.

”Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei.”, spune vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.