Florin Cîțu, anunț important pentru toți românii: Nu-i vom dezamăgi

Așadar, premierul a precizat, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că de acum înainte nu mai există scuze și că actuala guvernare nu îi va dezamăgi pe români. Mesajul acestuia vine după ce legea bugetului a fost promulgată, prim ministrul susținând că promisiunile trebuie îndeplinite.

”Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiţii. Am promis, am făcut”, a scris premierul, luni, pe Facebook, după promulgarea Legii bugetului de stat.

”De acum nu mai există scuze. Românii aşteaptă multe de la noi şi nu-i vom dezamăgi”, a mai scris Cîţu.

Legea Bugetului a fost promulgată de către Klaus Iohannis

Amintim că luni, 8 martie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului.

Bugetul şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 au fost adoptate de Parlament, săptămâna trecută, în forma iniţiată de Executiv, fără amendamente.

Administrația Prezidențială informează că bugetul pe 2021 va permite dezvoltarea României în sectoare esenţiale, care adesea au fost „ignorate” în trecut. Mai exact, la baza acestui buget stau investițiile reforme,e dar și creșterea economică.

Vor fi alocate sume semnificative pentru investiţii în infrastructura de transport, spitale şi şcoli, dar şi pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum şi a riscurilor asociate crizei sanitare cauzate de pandemie.

„Investiţiile, reformele şi creşterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilităţii fiscal-bugetare şi al sustenabilităţii finanţelor publice.

Ţinta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetăţeanul prin noi taxe şi impozite. Astfel se creează premisele unei creşteri economico-sociale echilibrate şi sustenabile.

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiţii şi pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esenţiale, prea adesea ignorate în trecut.

Sunt alocate sume semnificative pentru investiţii în infrastructura de transport, spitale şi şcoli, dar şi pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum şi a riscurilor asociate crizei sanitare şi economice provocate de pandemia de COVID-19.

Investiţiile majore asigură susţinerea mediului de afaceri, noi oportunităţi de dezvoltare şi crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, arată Administrația Prezidențială.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea