Sondaj: 73% dintre români s-ar vaccina pentru a merge la concerte

La sondajul efectuat de AROC au participat peste 13.500 de români, majoritatea fiind oameni care au participat la Untold și Neversea în 2019. Cei mai mulți respondenți sunt din București, în timp ce peste 3 mii sunt din Cluj. Amintim că sondajul a fost efectuat în perioada 3 -12 februarie 2021.

Pentru a putea face un astfel de sondaj în timpul pandemiei, chestionarul a fost trimis prin newslettere către principalele companii care vând bilete la evenimente. Există o marjă de eroare de 1%.

Românii, dispuși să se vaccineze pentru a merge la evenimente

Potrivit sondajului efectuat de către Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) 64.6% dintre români ar participa la evenimente în 2021, dacă condițiile vor permite organizarea acestora, 32.5% au spus că ar participa însă depinde de condiții în timp ce 2.9% au declarat că nu ar participa anul acesta la evenimente.

Participanții au mai fost întrebați dacă sunt dispuși să se vaccineze pentru a putea participa la evenimente. 72.3% au răspuns că da în timp ce 27.7% au respins ideea vaccinării.

În ceea ce privește testarea pentru coronavirus, 76.7% dintre respondenți au spus că sunt dispuși să se testeze pentru a putea participa la evenimente, în timp ce 23.3% nu.

81.9% dintre respondenți ar purta masca de protecție

Participanții la sondaj au mai fost întrebați dacă ar fi dispuși să poarte masca de protecție în incinta evenimentului dacă regulile o vor impune. 81.9% dintre respondenți au precizat că ar purta-o în timp ce 18.1 % au răspuns că nu sunt dispuși să poarte masca de protecție.

Întregul sondaj poate fi consultat pe site-ul oficial al Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Manases Sándor