Florin Cîțu dă cea mai bună veste pentru România. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, premierul României a publicat datele Eurostat, care confirmă revenirea în V a economiei României.

Mai exact, potrivit datelor oferite de Florin Cîțu, se pare că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE în ultimul trimestru al anului 2020. Totodată, premierul a ținut să le mulțumească tuturor pentru efortul depus.

„Eurostat CONFIRMĂ revenirea în V a economiei. România a avut CEA MAI MARE creștere economică din UE în trimestrul IV din 2020. Mulțumesc pentru că am făcut echipă în cea mai mare criză din ultima sută de ani”, a scris premierul pe pagina personală de Facebook.

Guvernul a luat cele mai bune măsuri

Florin Cîțu a ținut să sublinieze faptul că au fost luate cele mai bune măsuri în anul pandemic, chiar dacă Guvernul a fost sabotat constant de PSD. El a mai adăugat că revenirea economiei va continua și în următorii ani, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Am luat cele mai bune măsuri în 2020. Chiar daca am fost sabotați constant de socialiștii de la PSD. Continuăm la fel și în perioada 2021-2024 și rezultatele se vor vedea imediat”, a mai scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook, unde a atașat un infografic.

Infograficul publicat de premierul Florin Cîțu mai arată că România este urmată de Malta din punct de vedere al revenirii economiei. Pe locul trei se află Croația, urmată de Bulgaria, țara vecină cu România care depinde în mare parte de turism.

La polul opus se situează Irlanda, Austria și Italia, una dintre cele mai grav afectate țări europene de pandemia de coronavirus, atât din punct de vedere financiar cât și sanitar.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea