Noi restricţii în România?! Iohannis face dezvăluirea momentului! Ce se va întâmpla

Klaus Iohannis vine cu vești proaste pentru români. În contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, starea de alertă va fi prelungită, iar restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate și în următoarele zile.

Totodată, șeful statului a mai precizat că românii trebuei să nu irosească tot ce s-a câștigat până acum prin campania de vaccinare și trebuie să fie precauți. Potrivit președintelui, situația de la ATI este din ce în ce mai gravă, iar presiunea crește odată cu numărul infectărilor.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tedința de creștere este evidentă și din toate părțile. Mi se spune că presiunea pe secțiile de la Terapie Intensivă este tot mai mare.

Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania de vaccinare merge foarte bine, iar numărul dozelor administrate crește de la o zi la alta. Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare al populației.  ână atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a spus președintele Iohannis

Se prelungește starea de alertă

În acest context, șeful statului a mai precizat că starea de alertă va fi și ea prelungită, iar restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate. De asemenea, președintele Iohannis suține că va exista o singură modificare.

Mai exact, circulația pe timp de noapte ar urma să fie restricționată începând cu orele 22, nu 23 așa cum era până acum.

„Starea de alertă va fi prelungită din cauza numărului relativ mari de îmbolnăviri. Restricțiile care sunt în vigoare sunt păstrate. Circulația pe timpd e noapte va fi însă restricționată mai devreme. Este probabil ca începân de la orele 22, nu 23”, a mai adăugat șeful statului.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea