Masca de protecție nu mai este necesară! Țara care a luat acestă decizie

Statele Unite ale Americii anunță că americanii vaccinați pot renunța la masca de protecție atunci când merg în vizită la alte persoane din afara familiei care au fost și ele vaccinate.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, măștile trebuie purtate în continuare în afara locuinței. Rochelle Walensky, directoarea CDC mai spune că americanii vaccinați pot să renunțe la masca de protecție atunci când se văd cu persoane nevaccinate doar dacă acestea fac parte din categoriile cu risc redus de contaminare cu coronavirus.

Americanii vaccinați își reiau activitatea

Potrivit CDC, noile instrucțiuni privind sănătatea îi ajută pe americanii vaccinați să își reia activitățile normale și contactele din afara familiei. Amintim că aproape 30 de milioane de americani au fost vaccinați, respectiv 9,2% din populație.

Acestora li s-a administrat unul din vaccnurile Pfizer, Moderna, din care sunt necesare câte două doze, sau Johnson & Johnson, constând într-o singură doză.

Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.