Unul dintre cele mai mari hoteluri din Europa s-a închis. Se afla în București

Hotelul Rin Grand din București, situat aproape de târgul de mașini Vitan, și-a închis porțile pentru turiști. Construit în anul 2007, hotelul era considerat cel mai mare din Europa. Din cauza pandemiei, însă, proprietarul a fost nevoit să pună lacăt pe afacere. Chiar el a confirmat informația pentru zf.ro.

”Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă”, spune Ionuț Negoiță, proprietarul hotelului și fratele primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

El a adăugat că hotelul a fost închis și că ultimele camere care funcționau în regim hotelier vor fi transformate în apartamente.

”Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a spus Ionuţ Negoiţă.

Sursa anterior citată mai spune că 60 de milioane de euro au fost investiți în hotel și că din cele aproape 1.500 de camere cât a avut la deschidere în 2021 mai funcționau doar 480.

Ionuț Negoiță se va concentra pe alte investiții

Proprietarul hotelului a mai spus că până vor veni vremuri mai bune se va concentra doar pe investiții pe partea de apartamente.

“În turism aşteptăm vremuri mai bune. Vom continua investiţiile pe rezidenţial”, a declarat acesta.

Problema nu este una nouă, având în vedere că în anul 2012, doar o treime din capacitatea totală de cazare mai funcționa în regim hotelier, în timp ce restul a fost transformată în apartamente care, ulterior, au fost scoase la vânzare.

Fratele primarului din Sectorul 3 a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo

Ionuț Negoiță preluase în 2013 pachetul majoritat de acțiuni Dinamo și deținea, la început, 94% dintre acestea. Ulterior, a cedat 20% dintre acțiuni către DDB, programul socios al suporterilor dinamoviști, scrie gsp.ro.

În 2020, Ionuț Negoiță a cedat pachetul majoritat de acțiuni către Pablo Cortacero, care s-a prezentat cu un proiect ambițios, însă care nu a investit niciun ban din cei pe care i-a promis. Într-o emisiune televizată, Ionuț Negoiță a povestit cum a fost convins să vândă clubul.

„Cortacero a venit cu Țălnar și cu Șerdean, dar și cu un domn Melero. Am vorbit pe video cu ei pentru că era pandemia. Melero un domn extrem de respectat în Spania, apoi a intrat și Contra în ecuație. Se știa cu Melero, premisele erau bune. Au adus 550.000 de euro fără să vină în țară, mai pe nevăzute. Toată povestea, toată ecuația suna promițător”, spunea el.