Atenție mare când sunteți cazați la hotel. Nu este indicat nici să vă faceți patul înainte de a părăsi camera. Sub nicio formă, însă, nu folosiți paharele pe care le vedeți frumos aranjate în fața ochilor. Riscul este major.

O angajată, pe numele ei Janessa Richard, a dezvăluit recent, prin intermediul unor filmări publicate pe TikTok, că nu este recomandat ca turiștii să utilizeze paharele pe care le găsesc  în camera de hotel. Ea a arătat că cel mai adesea, acestea nu sunt schimbate atunci când vin alți turiști, mai ales dacă par curate. Cu alte cuvinte, dacă personalul de la curățenie observă că paharele sunt curate și nu prezintă urme vizibile de murdărie, atunci le vor lăsa acolo și în mod clar nu le vor dezinfecta.

De ce nu este indicat să-ți facă patul

Un alt aspect de care este bine să ținem cont a fost relatat de o altă femeie care lucrează ca menajeră la un hotel. Aceasta a explicat motivul pentru care turiștii nu trebuie să-și facă patul atunci când părăsesc camera în care au fost cazați.

Pentru mulți dintre noi, aranjarea așternuturilor pe pat este un gest de educație și de respect pentru toți cei care vor deschide ușa dormitorului. Acest lucru nu este, însă, apreciat, de personalul de la curățenie. O angajată a unui hotel a dezvăluit de ce acest lucru nu ajută la nimic, ba dimpotrivă, îngreunează munca celor care se ocupă cu ordinea și curățenia.

Sfatul unei angajate a unui hotel

De ce nu trebuie să îți faci patul atunci când pleci dintr-o cameră de hotel sau de pensiune? Fiindcă acest lucru poate face o menajeră să petreacă mai mult timp la curățenia unui camera.

„Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel și vă decazați. Mulți oameni cred că ne ajută dacă aranjează patul, dar adevărul e că mai mult ne încurcă. Oricum vom schimba lenjeria pentru următorul turist, căci cine ar vrea să doarmă într-un pat care a fost deja folosit? Un alt sfat pe care vi-l dăm este acela de-a nu lăsa petale de trandafiri în pat, prin camera sau în cadă, după ce ați petrecut o noapte romantică alături de partenerul de cuplu. Petalele lăsate în jacuzzi ne dau bătăi de cap fiindcă sunt foarte greu de eliminat din scurgere”, a dezvăluit Susan, o angajată a unui hotel care se ocupă de curățenie, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Sfatul este unul cât se poate de simplu. Data viitoare când chiar vrei să faci patul de la hotel, poți lua în calcul să strângi lenjerie și s-o împăturești, fără s-o mai așezi pe pat.