Simona Halep a avut parte de un început fabulous la turneul din acest an de la Wimbledon. S-a impus în fața Alieksandrei Sasnovich în primul tur, în două seturi, după ce a fost condusă în actul second și se părea că va avea nevoie de decisive pentru a merge în turul 2.

Imediat după meci, Halep a primit o veste incredibilă. Va avea parte de un duel românesc în actul second. Mihaela Buzănescu nu este în cea mai bună formă, dar a învins-o cu un dublu 6-4 pe americanca Jessica Pegula (25 de ani, locul 74 WTA), scor 6-4, 6-4, și va juca în turul secund cu Simona.

Micki a început greu meciul cu americanca. Și-a cedat serviciul în primul game, iar adversara s-a desprins la 2-0. Pe fondul unui serviciu excelent, procentaj de 70 % al punctelor jucate cu primul serviciu, românca a revenit și a câștigat primul mitan.

A ținut nivelul ridicat și în debutul setului secund. S-a desprins la 4-0, apoi a urmat o perioadă de blocaj. Americanca a egalat la patru, insuficient pentru a împinge înfruntarea în decisiv. Astfel, miercuri, pentru un loc în turul trei pe iarba londoneză se vor bate Simona Halep și Mihaela Buzărnescu.