Violeta Alexandru întocmește o listă a rușinii pentru PSD

Astfel, fostul ministru PNL al Muncii a ținut să sublinieze că „liberalismul înseamnă respect pentru muncă, nu păcăleală” iar „cineva trebuie să le spună în față că mint și păcălesc.”

„O simplă trecere în revistă a câtorva recente decizii PSDiste ne arată cât ne îndepărtăm de la seriozitate și în ce zonă populistă intrăm. Cineva trebuie să le spună în față că mint și păcălesc.

1. Din 2022, 10% creștere punct de pensie pentru pensionarii având chiar și peste stagiul de cotizare complet. Mai puțin decât în 2020, anul pandemiei, deși nu mai avem sectoare economice închise. 25% pentru cei care au contribuit mult mai puțin – beneficiarii de pensie minimă socială. Vi se pare corect? Dacă un pensionar nu are pensie socială ci una pe contributivitate (cu salariul mic dar pe contributivitate) în cuantum de 801 lei, îi va crește la 881 lei. Îl va sfida pensionarul cu pensie socială care are 1.000 lei.
Asta înseamnă:

• Să nu respecți pe cei care au contribuit mai mult, să inversezi prioritățile
• Să arăți lipsă de respect pentru muncă și seriozitate
• Să te folosești de banii publici pentru a câștiga electoral nu pentru a face dreptate în această țară
• Să nu înțelegi că pentru pensionarii cu pensie socială altele sunt măsurile de sprijin necesare ca să îi ajuți cu adevărat.

Liberalismul înseamnă respect pentru muncă, nu păcăleală. Vom promova măsurile corecte prin Forța Dreptei, ca să fiu cât se poate de explicită”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Iarna nu înseamnă doar luna ianuarie

De asemenea, Violeta Alexandru a mai transmis, printre altele, că iarna „nu înseamnă doar luna ianuarie ca să acorzi o singură dată sprijin pentru pensionari, pentru trecerea iernii”.

„2. Iarnă nu înseamnă doar luna ianuarie ca să acorzi o singură dată sprijin pentru pensionari, pentru trecerea iernii – cum se exprimă PSD în mod pompos. Ne auzim în februarie pe această temă. Știu că nu vă lăsați impresionați de orele de stat la TV ale PSD dar o menționez în această trecere în revistă a gogoșilor aruncate. Nu e clar ce tipuri de cheltuieli se pot face din acești bani. Dar familiile cu situație financiară precară cu ce au greșit ca să nu fie ajutate? Nu există nicio gândire pentru acești bani dați, nicio explicație pentru ce tip de sprijin se are în vedere.

3. 5 milioane euro consultanță de la Banca Mondială pentru o lege. A pensiilor dar tot o lege este. 5 milioane euro pentru o lege!!!Parcă vad că o fac stufoasă ca să se justifice banii, să pară că se muncește când, de fapt, avem nevoie de lege simplă și clară. Noi nu mai avem dimensiunea banilor în România. Aruncăm cu milioanele, mă și mir că echipa Comisiei Europene a putut să accepte așa ceva. Să nu îmi spuneți că sunt 100 de experți care călătoresc prin lume să studieze – există internet și contacte între ministere, dacă vrei să faci treabă.

PSD plătește consultanță aruncând practic la gunoi legea 127 făcută de Olguța Vasilescu și despre care spunea că e bună și că țin mult la ea. Deci nu mai aplică prea curând măsuri pentru mamele cu mai mulți copii, pentru includerea tuturor sporurilor în calculul pensiilor, etc., tot ce au spus că fac – nu mai fac.

Vă spun direct și mă cunoașteți că am fost foarte exigentă cu personalul caselor de pensii – sunt oameni în sistem care știu meserie, ar face în câteva luni modificări/simplificări/clarificări și ar ieși, să spunem, o nouă lege.

Culmea este că, în urmă cu o săptămână, M. Budăi anula licitația (se făcuse o licitație, depusese ofertă un consorțiu format din mari companii alături de propriul Institut al MMPS!!!), se arăta chipurile indignat la TV (așa sunt ei, indignați la TV și falși în realitate) în legătură cu această consultanță introdusă în PNRR de Ministerul Muncii cu cel al Fondurilor Europene și ce să vezi: ieri a introdus în Guvern un memorandum ca să se facă această consultanță. Curajos rău! I s-a spus să închidă subiectul. Ce trist pentru România să ajungă pe mâna acestor oameni. Ce tragedie aducerea PSD la guvernare de către PNL.

Din păcate, un 2022 pierdut

4. Alocațiile nu le mai dublează PSD, așa cum spunea. Urmăresc practic tot un calendar de creștere, așa cum am stabilit noi, încă din 2020, că trebuie făcut. Și așa cum noi am și procedat, de fapt, de când trecuseră prin parlamentul pe care îl dominau faptul că nu trebuie mărite eșalonat ci dublate. Au ajuns la vorba noastră dar nu recunosc ci mint că venirea lor la putere înseamnă bani în plus.

5. Din 2022, PSD dă sporuri lunare funcționarilor care au realizat…. rezultate deosebite (limbaj PSD). Adică măriri de venituri pentru cine vor ei dintre bugetari. De o grilă de evaluare obiectivă nu vorbesc nimic. Cum a putut să accepte PNL așa ceva? Pierdem ani din viață și nu mai vedem, cu acești oameni, reforme în administrație.

Nu vor face treabă, ci vor împărți bani. Până nu mai sunt de împărțit și se vor certa. Nu vor face curățenie, îndreptând greșeli sistemice, nu vor cheltui cu respect banii publici proveniți din taxele și impozitele celor care muncesc (inclusiv la banii europeni mă gândesc, tot publici sunt). PSD nu poate să fie corect pentru că așa e el construit, știe doar să cheltuie pentru comunicare, folosește banii publici pentru a crește electoral și nu face treabă. Genul acela de treabă în care să vadă oamenii că se mișcă lucrurile. PSD nu mișcă lucrurile. Mișcă doar banii.

Din păcate, un 2022 pierdut în domeniul acesta. Vom avea mult de reparat, de scos la lumină, efectiv de curățat după PSD. O vom face la momentul oportun. O autentică guvernare de dreapta, una care nu trădează pentru a se alia cu PSD, una care face treabă, nu minte, spune ce este corect și ce se poate face, cu un calendar clar pe care îl urmează”, a conchis aceasta.