S-a deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

Miercuri, pe data de 29 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, cunoscut și ca West Side Christmas Market. Seara a fost deschisă de Fuego, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de la noi din țară.

La acest târg de Crăciun, există ceva pentru toată lumea. Pe lângă concerte și activitățile pentru cei mici, comercianții îi așteaptă pe bucureșteni cu tot felul de bunătăți.

Printre cele mai căutate preparate s-au numărat langoșii, plăcintele de casă și, bineînțeles, sarmalele cu mămăligă. Evident, nu puteau lipsi vinul fiert, ciocolata caldă sau ceaiurile.

„Vă mulțumesc pentru că suntem din nou împreună în această seară magică”, a transmis Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6.

Cât costă un pahar de vin fiert sau o porție de langoși?

Potrivit celor care au mers și în 2022, acestea nu s-au scumpit cu mult față de alți ani. De exemplu, un pahar de vin fiert costă 13 lei. Doar ceaiul mai costă 10 lei.

În rest, la mâncare, prețurile au crescut mai serios. O porție de sarmale cu mămăligă costă 30 de lei, iar una de fasolea cu ciolan 10 lei/ 100 de grame. Tot la suta de grame se vinde și pomana porcului, prețul începând de la 10 lei.

Cât despre plăcinte și langoși, acestea costă 15 lei. Preparatele sunt diverse, deci se găsește ceva pe placul oricui.

West Side Christmas Market va fi deschis până în a treia zi de Crăciun. De luni până vineri, programul este de la 12:30 la 22:30, iar în weekend, de la 11:00 la 22:30.

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara

Amintim că pe 27 noiembrie, Târgul de Crăciun de la Timișoara s-a deschis dând startul sărbătorilor de Iarnă. În Piaţa Victoriei a fost montată și o roată panoramică care, pe lângă bradul de Crăciun, reprezintă una dintre atracțiile Târgului. Moş Crăciun este aşteptat în 22 decembrie.

În centrul oraşului Timişoara s-au aprins ghirlandele de luminiţe, nu lipseşte bradul şi roata panoramică, caruselul, iar căsuţele oferă vizitatorilor bunătăţi de tot felul, ornamente de Crăciun şi cadouri.

Pentru prima dată, la una dintre căsuţe se vând artificii destinate publicului larg. Nu doar decoraţiunile şi ornamentele din Piaţa Victoriei, ci şi patinoarul din Piaţa Libertăţii au atras vizitatorii care au participat la deschiderea Târgului de Crăciun 2023 de la Timişoara. Mai multe puteți citi aici.