Cele mai frumoase târguri de Crăciun

Târguri de Crăciun. Aceste Târguri și-au câștigat renumele de tărâmuri de vis în perioada Crăciunului, care ar trebui vizitate obligatoriu, promițând un amestec de bogăție culturală, atmosferă festivă și experiențe și arome unice, potrivit Explore.com.

Fie că sunteți în căutarea farmecului inconfundabil al Cercului Polar al Laponiei sau al celebrelor Târguri de Crăciun găzduite de marile orașe ale Europei, iată tot ce trebuie să știți.

Nürnberg, Germania – Târgul de Crăciun Christkindlesmarkt

Amplasat în inima orașului vechi, Christkindlesmarkt creează o experiență captivantă de Crăciun pe fundalul arhitecturii medievale. Centrată în jurul pieței Hauptmarkt, piața se mândrește cu peste 180 de tarabe împodobite cu decorațiuni sclipitoare, care oferă ornamente artizanale, jucării și cadouri de sezon. Christkindlesmarkt este o opțiune excelentă dacă doriți să vă scufundați în spiritul festiv în timp ce explorați repere istorice precum Biserica Maicii Domnului și emblematica Fântână Frumoasă.

Vizitatorii se pot răsfăța cu delicii tradiționale, inclusiv cârnați de Nürnberg și Lebkuchen (prăjituri din turtă dulce). Fiți pregătiți să asistați zilnic la spectacole cu muzică de sărbători și la concerte corale, iar dacă călătoriți cu familia, rezervați-vă timp pentru a vizita Piața de Crăciun pentru copii, unde există caruselul, roata Ferris și trenul cu aburi.

Planificați-vă călătoria pentru decembrie; totuși, dacă vreți să asistați la ceremoniile de deschidere, va trebui să fiți acolo pe 1 decembrie. Oricât de mare și frumoasă este târgul în luna decembrie, fiți pregătiți pentru aglomerații mari, cozi lungi, mai ales în perioadele de vârf, temperaturi reci de iarnă și locuri de parcare limitate.

Christkindlesmarkt
Târgul de Crăciun Christkindlesmarkt. SURSA FOTO: Dreamstime

Rovaniemi, Finlanda – Satul lui Moș Crăciun

Există multe povești și legende despre Moș Crăciun. Cu toate aceasta, cea mai acceptată teorie este că Moșul trăiește în Laponia, la Cercul Arctic, în apropiere de orașul finlandez Rovaniemi.

În urmă cu aproximativ o sută de ani, un călător a început să răspândească vestea despre Muntele Ureche și despre existența locuitorilor săi. Potrivit legendei, în perioada de iarnă, Moș Crăciun trăiește pe Muntele Ureche în ținutul Savuoski, între Finlanda și Rusia. Iar vara, Moș Crăciun trăiește pe insula Christmas. Satul este decorat cu mii de luminițe colorate, ghirlande și clopoței care creează o atmosferă de basm.

În sat există și un oficiu poștal, unde cei mici își pot lăsa scrisorile pentru Moș Crăciun. Elfii vor pune pe acestea sigiliul special al Cercului Artic, pentru a se asigura că plicurile ajung la Moș Crăciun.

De asemenea, Moș Crăciun are un birou în sat și primește micii vizitatori, care se pot așeza în poala lui să-și spună dorințele.

În satul lui Moș Crăciun, cei mici, împreună cu părinții pot face o plimbare cu sania trasă de reni și câini husky. Deoarece nu sunteți prea departe, puteți lua în considerare și o excursie pentru a asista la captivanta Auroră Boreală.

Fiți pregătiți pentru perioade de așteptare lungi și perioade de vârf mai aglomerate în luna decembrie. Dacă apreciați aventurile în aer liber, aceasta poate fi o experiență minunată și unică.

Satul lui Moș Crăciun
Satul lui Moș Crăciun. SURSA FOTO: Dreamstime

Viena, Austria – Târgul de Crăciun din Viena

Târgul de Crăciun din Viena are loc în diferite piețe din oraș, inclusiv în emblematica Rathausplatz. Pe măsură ce explorați tarabele din piață, intrați în atmosfera încântătoare a acestui tărâm al minunilor de iarnă. În timp ce savurați delicii de sezon, cum ar fi castane prăjite, prăjituri din turtă dulce (Lebkuchen), maroni (castane prăjite), vin fiert (Gluhwein) și punch, veți fi încântat de moștenirea muzicală a Vienei. Spectacolele de muzică clasică, corurile și concertele festive îmbunătățesc experiența din piața de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Viena este renumit și pentru eleganța sa, decorațiunile festive frumoase, mâncarea tradițională de sărbători și varietatea tarabelor.

Cu toate acestea, atunci când vă planificați călătoria, așteptați-vă la prețuri mai mari decât cele normale, în special în zonele turistice populare.

Târgul de Crăciun din Viena
Târgul de Crăciun din Viena. SURSA FOTO: Dreamstime

Köln, Germania – Târgul de Crăciun de la Catedrala din Köln

Amplasat pe fundalul impresionant al Catedralei Köln din Köln, Târgul de Crăciun „Weihnachtsmarkt am Kölner Dom” se prezintă ca unul dintre cele mai încântătoare târguri de Crăciun din Germania. Această piață festivă are loc în umbra catedralei emblematice, adăugând o ambianță magică luminilor vibrante de Crăciun și decorului de sărbători pe fundalul gotic.

Târgul se deschide, de obicei, la sfârșitul lunii noiembrie și continuă până în decembrie și are numeroase tarabe tradiționale din lemn, adesea împodobite cu sculpturi interesante. Aici veți găsi o gamă largă de produse artizanale, bibelouri de sărbători și decorațiuni de sezon. Magazinele din apropiere se alătură spiritului sărbătorilor, cu buticuri ciudate și diferite magazine artizanale. Mâncărurile tradiționale germane, cum ar fi Bratwurst (cârnați), covrigei, castane prăjite, Lebkuchen (prăjituri din turtă dulce) și Stollen (tort cu fructe cofiate), pot fi savurate cu Glühwein (vin fiert) și ciocolată caldă.

Popularitatea Târgului poate face ca deplasarea printre tarabe să fie puțin dificil, dar rămâne o destinație pentru cei care caută o experiență captivantă în inima Germaniei.

Târgul de Crăciun de la Catedrala din Köln
Târgul de Crăciun de la Catedrala din Köln. SURSA FOTO: Dreamstime

Tokyo, Japonia – Târgul de Crăciun din Parcul Hibiya

Târgul de Crăciun din Tokyo, din parcul Hibiya, este o extravaganță festivă care îmbină perfect tradițiile de Crăciun nipone și europene. Veți întâlni o serie de tarabe cu produse festive, lucruri realizate manual și decorațiuni de sezon. Această piață, amplasată în inima orașului Tokyo, este o experiență unică, cu un amestec de vânzători locali și străini, care oferă o gamă variată de delicii de sezon și specialități de sărbători.

Dulciurile tradiționale japoneze includ wagashi (confecțiuni japoneze), dorayaki (clătite dulci umplute cu pastă de fasole roșie) și alte mâncăruri de sezon inspirate de tradițiile de sărbători europene. Încălziți-vă în toiul iernii cu o ceașcă de vin fiert, ciocolată caldă și alte băuturi calde.

Pe măsură ce se lasă noaptea, asistați la Târgul de Crăciun din Tokyo, care se transformă într-un spectacol de lumini spectaculos, cu decorațiuni frumoase, spectacole live și divertisment. Cu toate acestea, vizitatorii ar trebui să fie pregătiți pentru o aglomerație foarte mare.

tokyo
Târg de Crăciun din Tokyo. SURSA FOTO: Dreamstime