Ashleigh Barty, în vârstă de 22 de ani și numărul 15 WTA va fi prima adversară a Simonei Halep  în 2019, după ce nu a avut nicio emoţie în meciul cu Jelena Ostapenko (21 de ani, 22 WTA), câştigat, scor 6-3, 6-3, în doar o oră şi 17 minute de joc. Înfruntarea din turul al doilea de la Sydney va fi a doua dintre liderul mondial şi jucătoarea de la Antipozi, Simona câştigând ambele dueluri din 2018, informează Mediafax.

Aflată într-o formă bună după două victorii din trei meciuri la Cupa Hopman, Barty a plecat ca din puşcă, a jucat la un nivel extraordinar în faţa propriilor fani, iar campioana de la Roland Garros 2017 a rămas fără replică. „Ash” a făcut nu mai puţin de cinci break-uri, a controlat meciul în totalitate, iar victoria a venit cât se poate de normal, scor 6-3, 6-3, la finalul unui meci în care australianca a greşit rar, a profitat de erorile letonei şi a ştiut cum să nu intre în zona de confort a unei adversare periculoase.

Finalistă în 2018 la turneul de la Sydney, Barty va sta faţă în faţă cu Halep, miercuri, 9 ianuarie, de la ora 02:00, în ceea ce va fi a treia înfruntare directă în circuitul profesionist. În 2018, cele două au stat faţă în faţă la Montreal (6-4, 6-1 pentru Simona) şi Cincinnati (7-5, 6-4 pentru liderul mondial).

La turneul de la Sydney vor juca cele mai grele nume din tenisul mondial, ceea ce transformă competiția sportivă într-una extrem de puternică. Simona Halep (1 WTA), Angelique Kerber (2 WTA), Naomi Osaka (4 WTA), Sloane Stephens (5 WTA), Petra Kvitova (7 WTA), Kiki Bertens (8 WTA), Karolina Pliskova (9 WTA) și Daria Kasatkina (10 WTA) sunt jucătoarele de valoare care urmează să joace la Sydney.

„Fizic sunt ok, nu am avut nicio problemă la antrenament dar mereu spun că la meciurile oficiale e diferit, așa că aștept să văd cum o să fiu la meci” a declarat Simona Halep la plecarea spre Australia.