Informaţie de ultimă oră pentru toţi credincioşii din România, îngrijoraţi că vor petrece din nou sărbătorile de Paşte departe de biserică!

Românii, liber să circule în noaptea de Înviere până la ora 02:00

Joi, 25 martie, începând cu ora 11:00, potrivit agendei oficiale, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

Se pare că, în urma discuţiilor, decizia ce urmează să fie anunţată de autorităţi este că românii vor putea circula în afara locuinţei, în noaptea de Înviere, până la ora 02:00.

Decizia va viza atât Paştele Ortodox, cât şi pe cel Catolic, relatează Digi24.

Surse participante la aceste discuţii au precizat că participarea la slujba de Înviere se va face cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

La discuţii au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Marcel Ciolacu anunţa că el va merge la biserică de Paşte, indiferent de restricţii

Marţi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îndemna la nesupunere civică, declarând că el va merge la biserică de Paşte în orice condiţii, chiar şi de va fi amendat.

“Mă dezinfectez, sunt vaccinat, îmi pun mască… Nu am lipsit niciodată de la Înviere. Mă duc la Înviere, o spun de pe acum. Plătesc amendă. Nu ştiu ce restricţii o să fie atunci”, a precizat Ciolacu la Televiziunea Română.

Şeful PSD a transmis că punctul său de vedere reprezintă „o opinie creştinească” și își asumă faptul că vrea să meargă la biserică, indiferent de restricțiile ce ar putea fi impuse în timpul Sărbătorilor Pascale.

„Eu vreau la biserică. Îmi asum acest lucru. Voi merge la biserică în noaptea de Înviere. Am fost mereu. Îmi iau lumină. O să încercăm să respectăm… Stăm la coadă, avem distanţare. Noi, românii, suntem animale? Eu văd că românii respectă. Problema e că din partea statului nu vine eficienţa necesară”, a completat Ciolacu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu