Pandemia de COVID-19 continuă să facă ravagii în România. Zilnic avem parte de mii de noi infectări, iar restricţiile sunt din ce în ce mai dure.

Se deschid Bisericile noaptea?

În acest context, un anunţ al lui ÎPS Teodosie a uimit pe toată lumea. Arhiepiscopul Tomisului îi invită pe credincioși la slujbele din Postul Paștelui. Acesta spune că a cerut autorităților ca noaptea oamenii să poate veni la biserică, dar prefectul județului Constanța îl contrazice.

În ciuda restricțiilor de circulație pe timp de noapte, ce se aplică în toată țara, ÎPS Teodosie îi cheamă pe credincioși la slujbele ținute atât ziua, cât și noaptea, în Postul Paștelui.

ÎPS Teodosie îi invită pe credincioşi la Biserică noaptea

Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis enoriașilor că îi așteaptă în lăcașul de cult, la slujbele ținute pe durate nopții, atunci când sunt pomeniți morții și susține că le-a cerut voie autorităților constănțene.

”Am cerut la autorități să ne dea voie și am luat o hotărâre și nu veți avea probleme. Am cerut să aveți pe propria răspundere și acestă nevoie de a veni la biserică și în aceste zile, joi și sâmbătă și în sâmbetele de dimineață. Sigur vom cere și pentru Denii și pentru Înviere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Prefectul îl contrazice pe ÎPS Teodosie

În tot acest timp, prefectul județului Constanța neagă totul. Spune că Arhiepiscopului Tomisului i s-a adus la cunoștință faptul că există un cadru legal, ce se aplică tot teritoriul țării.

”Lui ÎPS Teodosie i s-a comunicat că există un cadru legal, aplicabil pe întreg teritoriul naţional. Sunt convins că, după un an de pandemie, constănţenii au înţelepciunea necesară să facă tot posibilul să se ţină departe de virus şi, implicit, departe de suferinţă.

Aş completa, spunând că e şi o obligaţie morală pe care au, faţă de cei dragi, dar şi faţă de ei înşişi. Este alegerea fiecăruia cum îşi va petrece sărbătorile”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto INQUAM / George Calin