În urma atitudinii unor persoane, care par să ignore total regulile şi pericolul reprezentat de COVID-19, premierul Florin Cîţu a avut o reacţie dură la adresa oamenilor care au pus în pericol sănătatea tuturor prin acţiunile lor.

„Sunt foarte supărat să văd ca există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile”

„Am văzut și eu imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut în cluburi și în stațiunile montane. Sunt foarte supărat să văd ca există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritate.

De aceea am decis ca astăzi (luni – n.red.) să am o întâlnire cu primarul general al Capitalei și primarii de sectoare să discutăm puțin despre situația din București. La ora 4 o să am o discuție online cu toți prefecții, iar mâine o să am o discuție cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România”, a declarat, luni, şeful Guvernului.

„Sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, dar să poarte mască”

Florin Cîţu ameninţă că va deveni intransigent şi nu va mai permite să existe încălcări ale legii. Premierul a criticat-o voalat şi pe Diana Șoșoacă, afirmând că există parlamentari în România care fac legi, dar nu le respectă şi chiar instigă la nerespectarea legilor.

Cîţu mai afirmă că nu are nimic cu oamenii care protestează şi chiar îl înjură, atât timp cât respectă reguli simple, precum purtarea măştii.

„Există particularități pentru fiecare județ, municipiu în parte. Mă aștept ca pe lângă discuțiile despre buget, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trecem. Este vorba despre o minoritate, pentru că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile. Sunt doar câteva și vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege.

Din păcate, avem și parlamentari care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii. Aici cred că este vorba despre o problemă morală – sunt parlamentari, fac legi, dar nu respectă legislația. Nu am nimic cu protestele, sunt liberal, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, dar să poarte mască”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

„Dacă nu rezolvăm această situație, nu putem discuta despre nimic la vară”

Şeful Guvernului a mai dat şi o veste proastă pentru cei care sperau ca la vară să se dea liber la evenimentele precum nunţile sau concertele în aer liber. El spune că dacă nu se rezolvă acum problema cu creşterea masivă a infectărilor, nu va exista nimic de acest fel la vară.

„Să ne concentrăm pe situația de azi. Dacă nu gestionăm această situație împreună, nu vom putea discuta de concerte la vară. Avem cele mai relaxate reguli din UE. Să le respectăm pe acestea!

Să ne concentrăm pe ce avem, să rezolvăm situația de acum! Dacă nu rezolvăm această situație, nu putem discuta despre nimic la vară”, a mai precizat Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea