Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că circulația vehiculelor rutiere cu o greutate de peste 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricționată temporar.

Acest lucru se va petrece în zilele de vineri, 31 mai, și sâmbătă, 1 iunie (Ziua Copilului). Restricția se va aplica pe unele sectoare de autostrăzi și drumuri naționale europene.

Restricție de circulație pe autostrada A2 București – Constanța

Conform informațiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe autostrada A2 București – Constanța, circulația va fi restricționată pe ambele sensuri vineri, în intervalul orar 16:00 – 22:00, și sâmbătă între orele 6:00 – 22:00.

Pe drumul național DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, restricțiile se vor aplica vineri, între orele 18:00 – 22:00. Sâmbătă se va întâmpla acest lucru în intervalul orar 6:00 – 22:00.

Șoferii au interzis pe ruta DN39 Agigea-Mangalia

În ceea ce privește DN39 Agigea-Mangalia, circulația va fi interzisă pentru șoferi vineri, între orele 16:00 – 22:00. Sâmbătă va fi valabil în intervalul 6:00 – 22:00.

CNAIR subliniază că încălcarea prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018 constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Un nou sistem modern de radare fixe și monitorizare a traficului

După ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația unui furnizor turc, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va implementa un sistem modern de radare fixe și monitorizare a traficului pe principalele autostrăzi și drumuri naționale din București. Acest contract, în valoare de peste 100 de milioane de lei și finanțat din fonduri europene, a fost deblocat în urma deciziei CNSC.

CNAIR se apropie de semnarea unui contract major pentru implementarea unui sistem modern de radare fixe și monitorizare a traficului pe principalele autostrăzi și drumuri naționale care conectează Bucureștiul cu Pitești (A1), Constanța (A2), Ploiești (A3) și DN1 București-Ploiești.

CNAIR nu a făcut publică oficial compania câștigătoare

Decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care a respins contestația unui furnizor din Turcia, a deblocat contractul în valoare de peste 100 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene.

CNAIR nu a făcut publică oficial compania câștigătoare. Există, însă, speculații că aceasta ar putea fi Elektra. Este vorba de o firmă bucureșteană specializată în instalații electrice. Aceasta are o cifră de afaceri de 114 milioane de lei și 85 de angajați. Elektra a depus o cerere de intervenție în cadrul procesului.