Restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui. Vor fi nervi pentru şoferi de 1 Mai şi Paşte

Atenţie, şoferi: vor fi restricţii de circulaţie pe autostrada spre litoral, chiar în perioada cea mai aglomerată, adică de 1 Mai şi Paşte.

Autostrada A2 (Autostrada Soarelui) va fi vizată de restricţii inclusiv în perioada minivacanţei de la debutul lunii mai. Extrem de mulţi români se vor îndrept în acele zile spre malul Mării Negre. Iată la ce trebuie să fie atenţi şoferii.

Totul are legătură cu lucrările ce se efectuează la A0, adică noua autostradă de centură a Capitalei.

Prima oară, circulaţia se va închide complet pe o porţiune de 4 kilometri din Autostrada Soarelui. Totul se va întâmpla de joi seară (18 aprilie) până vineri dimineaţă (19 aprilie).

Intervalul vizat este între ora 23:00 şi ora 04:00.

Porţiunea din Autostrada Soarelui ce va fi închisă circulaţiei timp de cinci ore este situată între kilometri 11 și 15.

CNAIR le-a transmis şoferilor că vor putea folosi, în intervalul respectiv, Drumul Național 3 drept rută alternativă.

Restricţiile vor continua apoi la ieşirea din Capitală. Vor fi restricţii pe ambele sensuri, atât spre Bucureşti, cât şi spre litoral, între 26 aprilie şi 8 mai.

S-au mai inaugurat o porţiune din Autostrada A0

Reamintim că şoferii au avut parte şi de o veste bună săptămâna aceasta, în legătură cu Autostrada A0.

Luni, la ora 14:00, a fost inaugurat un nou tronson al Autostrăzii de Centură A0 a Capitalei, pe partea sudică. Această porțiune nouă măsoară aproximativ 6 kilometri, completând alți 6,3 kilometri finalizați în luna decembrie a anului precedent, dar care nu puteau fi folosiți până acum.

Astfel, șoferii au acum acces neîntrerupt pe autostradă în partea de sud a Capitalei, conectându-se între DN6 (spre Alexandria), DN5 (spre Giurgiu) și DN4(spre Oltenița). Cu toate acestea, inaugurarea a întârziat cu aproape jumătate de an față de termenul inițial de finalizare, stabilit pentru octombrie 2023.

Despre acest lucru a scris şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„Se circulă pe încă 13 km din Autostrada de Centură a Capitalei A0 Sud, între intersecţiile cu DN4 şi DN5. Constructorul a terminat lucrările pe încă 7 km, ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei şi pe cei 6 km din totalul de 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra – Bragadiru) finalizat anul trecut.

Practic, acum se circulă pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0, ceea ce permite legături la profil de autostradă între intersecţiile cu DN6, DN5 şi DN4.

În luna iulie (cel mai târziu) lucrările se vor finaliza şi pe ceilalţi aproximativ 10 km ai Lotului 1 (Glina – Vidra), ceea ce va permite asigurarea conexiunii cu Autostrada Soarelui (A2)”, a transmis demnitarul.