Raed Arafat a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că a fost modificată din nou hotărârea CNSU privind starea de alertă. Astfel, pentru nunți și botezuri, s-a decis mărirea numărului maxim de invitați la interior la 200, dacă persoanele sunt vaccinate, testate sau trecute prin boala COVID-19.

Șeful DSU a ținut să menționeze că referitor la nunți, în exterior numărul este nelimitat dacă sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală, în timp ce în înterior pot fi 200 de persoane în condițiile respective. „În condiții fără testare și vaccinare, sunt 50 în interior și 70 afară. Ca să nu fie confuzie în acest sens”, a punctat ulterior Raed Arafat.

El a precizat că se permite un număr de 200 de invitați la interior, într-un restaurant sau locație de petrecere de nuntă sau botez în condițiile în care acestea sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală, condiții în care la exterior nu este impusă nicio limită.

„S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți botezuri, vorbim de maximum 200 de persoane în interior cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a arătat Arafat.

Pentru evenimentele private la care participă persoane care nu sunt vaccinate sau testate, rămân limitele de 50 de persoane la interior și 70 de persoane la exterior.

Noua hotărâre a CNSU, schimbări importante

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021,

Hotărârea numărul 38.

Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României .

De asemenea, prin aceeași Hotărâre au fost propuse modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2, după cum urmează:

• Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

• Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

• Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

• Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.”

Anexa Hotărârii 38 poate fi aici accesată

Sursă foto: Facebook, Guvernul României