PNL ar putea da o lovitură extraordinară la aceste alegeri locale, în detrimentul adversarilor de la PSD. Astfel, preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, spune că mai mulţi primari social-democraţi vor candida la alegerile din 27 septembrie din partea liberalilor. Flutur nu a dorit să spună deocamdată despre câţi primari ar fi vorba, pentru că discuţiile nu au fost încă finalizate.

“N-am finalizat încă toate discuţiile pe această temă. (…) Sunt primari care la Ordonanţa 55, în 2014, au plecat de la PNL, care este foarte posibil să se întoarcă şi să candideze de la PNL. Nu am astăzi cifra exactă. O să vă comunic zilele viitoare”, a spus Flutur.

Luni, 10 august, Gheorghe Flutur şi-a lansat candidatura pentru cel de al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, la o conferinţă de presă organizată în aer liber. La eveniment au participat şi candidaţii PNL la funcţia de primar pentru municipiile din judeţ.

“Pornesc la drum încrezător, cu câteva obiective mari pentru judeţul Suceava, sub sigla ‘Şi mai mult şi mai bine pentru suceveni’. Sunt convins că sucevenii vor gira pentru echipa PNL”, le-a transmis Flutur acestora.

“Vreau să venim în întâmpinarea banilor europeni care bat la uşa României”

El a menţionat că un domeniu important pentru viitorul său mandat îl reprezintă domeniul sănătăţii, care este “un test”, şi face eforturi ca să rezolve problemele, învăţând din ceea ce nu a funcţionat în această perioadă.

“În sănătate trebuie să învăţăm din ceea ce nu a funcţionat, dar voi continua investiţiile, vom atrage personal medical şi îmbunătăţim actul medical (…) Trebuie să învăţăm din ceea ce nu a funcţionat, dar voi continua investiţiile şi în mandatul următor, cu realizarea Spitalului de copii, al Spitalului de boli infecţioase, amenajarea şi extinderea spaţiilor pentru oncologie, finalizarea extinderii blocului operator, bloc de locuinţe pentru medici, dar şi atragerea de personal medical şi îmbunătăţirea actului medical în SJU Suceava”, a spus Flutur, potrivit Agerpres.

Gheorghe Flutur a prezentat şi cele două persoane pe care le va propune drept vicepreşedinţi al Consiliului Judeţean: consilierii personali Neculai Barbă şi Cristinel Creţu.

“Nopţile vor fi mai scurte pentru noi. Vom avea enorm de multă treabă. Vreau să venim în întâmpinarea banilor europeni care bat la uşa României şi trebuie cheltuiţi inteligent pentru dezvoltare”, a mai declarat Flutur.

Potrivit acestuia, PNL a strâns 30.000 de semnături de susţinere a candidaturilor pentru CJ Suceava, vârsta medie a celor de pe lista PNL fiind de 45 de ani, fiind reprezentante toate zonele judeţului şi toate categoriile profesionale.