Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încalcă regulile de distanțare socială pe care sunt obligați să le respecte toți românii. Șeful social-democraților a postat, vineri o fotografie, pe Facebook, în care apare alături de secertarul general al PSD, Paul Stănescu și de liderii PSD din zona Moldovei.

În poză se vede clar cum toți greii partidului nu respectă nicio măsură de distanțare socială.

„Împreună cu prietenii și colegii mei din Moldova. #Moldovafrumoasasisfanta #PSD #impreuna”, a comentat Marcel Ciolacu fotografia în care apare, strâns lipit de alte 10 persoane, toți lideri ai PSD.

Această atutudine nu a rămas netaxată. Unul dintre internauți l-a întrebat pe Marcel Ciolacu unde sunt măștile de protecție

„Masca este obligatorie doar în spații închise. Ar fi bine, însă, dacă s-ar publica totuși acel ordin în Monitorul Oficial dupa o săptămână….”, a replicat președintelui PSD.

Nu este la prima abatere

De altfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu nu a purtat mască de protecție nici în momentul discursului ținut în plenul Parlamentului. Explicația lui: a vrut să transmită „în glumă” că are o afecțiune. Acesta a precizat că, după ce a fost pe punctul de a leșina într-o conferință de presă, a mers la un control medical și a aflat că are deviație de sept.

Imediat, premierul Ludovic Orban a ținut să amintească faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și că Ciolacu și Ponta, care nu au respectat reglementarea la ședința de luni, pot fi amendați.