Vestea bună este că delicioasa ciocolată neagră are beneficii neștiute pentru întregul organism, în special când vine vorba de ridicarea moralului, potrivit Mindandbodygreen.

Făcută din sămânța arborelui de cacao, ciocolata neagră este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă. Studiile arată că poate îmbunătăți sănătatea și reduce riscul bolilor de inimă.

Ciocolata neagră are un conținut foarte mare antioxidanți

Ciocolata neagră are un conținut foarte mare antioxidanți (flavonoizi), care ajută în lupta corpului împotriva radicalilor liberi care cauzează procesul de oxidare a celulelor. Radicalii liberi sunt implicați în procesul de îmbătrânire și pot fi o cauză a cancerului. Alimentele bogate în antioxidanți protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și încetinesc procesul îmbătrânirii.

Ciocolata neagră poate să scadă hormonul stresului?

Într-un studiu din SUA, 30 de participanți au consumat 40 de grame de ciocolată neagră, timp de până la 14 zile. Cercetătorii au testat mostre de sânge și urină la începutul, la mijlocul și la sfârșitul studiului. Cei cu „anxietate ridicată” au arătat un profil metabolic distinct, care indică o homeostazie energetică diferită și un microbiom intestinal mai bun. „Ciocolata neagră a redus hormonul stresului, cortizolul, și a normalizat, parțial, diferențele legate de stres în metabolismul energetic (glicină, citrat, trans-aconitat, prolină, beta-alanină) și activitățile microbiene intestinale (hipurat și sulfat de p-crezol). ),” notează cercetătorii.

40 de grame de ciocolată ajută la scăderea hormonilor stresului

Conform studiului, consumul zilnic a 40 de grame de ciocolată neagră, timp de două săptămâni, ar putea ajuta la scăderea hormonilor de stres și poate avea efecte benefice asupra metabolismului. În plus, orice alimente care contribuie la sănătatea hormonală și reduc nivelul de cortizol pot avea beneficii pentru întregul corp, deoarece stresul poate duce la erupții cutanate și la o reducere a producției de colagen. Vestea proastă e că nu este întotdeauna ușor să găsești ciocolată fără mult zahăr adăugat.