Ryanair intenţionează să anuleze între 40 şi 50 de curse aeriene pe zi până la sfârşitul lunii octombrie, într-o încercare de a îmbunătăţi punctualitatea zborurilor şi a face faţă numărului mai redus de angajaţi.

Dacă operatorul aerian low-cost anulează timp de şase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), vor fi afectaţi aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Informaţiile au provocat luni ştergerea cu aproape 60 de milioane de euro a valorii acţiunilor deţinute de directorul general Michael O'Leary în Ryanair, faţă de nivelul titlurilor înregistrat la şedinţa bursieră din 14 septembrie. Totuşi, O'Leary a insistat luni că va rămâne în fruntea companiei irlandeze.

Luna trecută, Ryanair a desfăşurat activităţi de recrutare pentru poziţia de căpitan de aeronavă în două oraşe braziliene – Rio de Janeiro şi San Paulo – şi evenimente similare în Italia şi Germania, unde ţinta au fost echipajele de la Alitalia şi Air Berlin, susţine Irish Independent.

Luni, Mr O'Leary a dat asigurări că operatorul aerian "nu înregistrează dificultăţi în găsirea căpitanilor de avioane", iar Ryanair are o "listă de aşteptare" de 2.500 de piloţi care vor să se alăture companiei.

În plus, şeful Ryanair şi-a exprimat dezacordul cu informaţiilor publicate de Irish Independent conform cărora compania a pierdut 140 de piloţi care au plecat la Norwegian Air, deşi operatorul norvegian a confirmat cifra.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.