Rusia cutremură direct România! Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, a avut o sugestie controversată în ceea ce privește unirea țării noastre cu Republica Moldova.

Maria Zaharova propune Moldovei să accepte uniunea cu România, dar în condițiile impuse de Rusia

Maria Zaharova a propus Basarabiei, teritoriu rupt de către ruși de la România, să accepte unirea cu țara noastră, dar în condițiile impuse de ei. Mai exact, sugerează ca după Unire, țara să se numească Moldova.

Declarația a fost făcută miercuri, pe data de 6 decembrie, în cadrul tradiționalului briefing de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, notează Ziarul Național.

Zaharova a afirmat că Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, ar promova o agendă unionistă. Așadar, ar încerca să îi determine pe moldoveni să accepte unirea cu România.

„Luând în calcul că regimul Sandu bagă pe gât poporului moldovenesc o agendă privind Unirea cu România…

În aceste condiții, poporul moldovenesc are tot dreptul să pună întrebarea, dacă această chestiune e pe ordinea de zi a regimului Sandu, dacă nu e posibil de unit cu România, dar în condițiile puse de Moldova.

Astfel, după Unire, tot teritoriul să fie denumit Moldova. Gata”, a declarat ea, după care a izbucnit în râs.

Moldova ar fi apărut înaintea României

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a oferit apoi o „lecție de istorie” distorsionată jurnaliștilor prezenți la briefing. Maria Zaharova a spus că Moldova a apărut înaintea României. De fapt, statul medieval moldovenesc nu are nimic de-a face cu statul național modern România.

Mai mult, Țara Românească a apărut anterior Moldovei în prima parte a mileniului trecut.

„Vreau să vă mai spun suplimentar că, dacă vă pare destul de revoluționară această abordare, atunci eu o să vă amintesc un fapt istoric. Statul moldovenesc este mai vechi decât cel românesc. A luat naștere în secul 14.

Asta se referă și la limba moldovenească, și la scris… Din start scrisul a fost în chirilică. Eu sunt convinsă că cetățenii Moldovei își cunosc istoria țării lor și vor face tot posibilul să-și păstreze limba, cultura și statalitatea.

Guvernarea trebuie să reprezinte poporul și interesele poporului. Dar ce face Sandu? Exact pe dos. Poporul vrea una, dar ea face cu totul invers.

Dar acest lucru nu se poate prelungi încă mult timp. Desigur că îmi doresc ca actuala guvernare să țină cont de normele democrație și de bunul-simț, dar pașii și acțiunile lor demonstrează contrariul”, a conchis aceasta.

Se va ajunge la un război între Rusia și NATO?

Se va ajunge la o confruntare sau chiar un război între Rusia şi NATO? Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, crede că riscul este tot mai mare.

Riscurile unei ciocniri militare directe între Alianţa Nord Atlantică şi Rusia sunt în creştere, a spus Zaharova miercuri, 6 decembrie.

Toată discuţia a plecat de la livrarea avioanelor de luptă F-16 pentru Ucraina de către aliaţii din NATO. Maria Zaharova a subliniat clar că aceste aeronave predate de NATO Kievului vor fi o țintă legitimă pentru distrugere. Mai multe puteți citi aici.